Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ούτε το νερό στο… λάστιχο δεν μπορεί να βάλει ο Δήμος για την υδατοδεξαμενή στην Αυλώνα!

Το παράνομο «συντριβάνι- λουτσιάρα» στην πλατεία συμβολίζει τον εκφυλισμό της τοπικής εξουσίας και την κατάλυση της νομιμότητας προς δόξαν των πελατειακών
σχέσεων και της αυθαιρεσίας!!!

ΟΤΑΝ δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ! Γνωρίζετε τι σημαίνει η γνωστή ρήση, την οποία θα παραφράσουμε για τις υδατοδεξαμενές στην Αυλώνα του Δήμου Τριφυλίας!

Όταν λοιπόν δεν πάει το νερό στις υδατοδεξαμενές, (πρέπει να) πάνε οι υδατοδεξαμενές στο νερό!!! Αλλιώς στεγνές οι δεξαμενές και να προσευχόμαστε να μην αρπάξει καμιά φωτιά γιατί… κάηκε η γούνα των Αυλωνιτών!
Πονεμένη ιστορία οι υδατοδεξαμενές, γενικά, αλλά η ..........

ειδικότερη αναφορά είναι κυριολεκτικά ιστορία για… αγρίους!
Άπειρα δημοσιεύματα και διαμαρτυρίες από πέρυσι, τηλεφωνήματα σε δήμαρχο, αντιδήμαρχο και πάει λέγοντας. Η απάντηση στερεότυπη. Αρχικά υπόσχεση, στη συνέχεια αδιαφορία, μετά εντολή στον υφιστάμενο, ξανά σιωπή, πέρασε πέρυσι το καλοκαίρι. Φέτος τα ίδια πάλι, αφού στο Δήμο Τριφυλίας λειτουργούν με τη λογική: Εγώ το λέω στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!...

Άντε πάλι τα παράπονα στο δήμαρχο, υπόσχεση εκείνος, αναμονή και «ξανα-μανά», εντολή στον αντιδήμαρχο, εκείνος «φρόνισε» αλλά δεν του έκατσε, έστειλε το λάστιχο στον πρόεδρο του Τ.Σ. και κάπου εκεί όλα τελειώνουν! Παρά τις «τεράστιες» προσπάθειες δημάρχου, αντιδημάρχου, προέδρου του Τ.Σ. τελικά το… άτιμο το νερό δεν μπαίνει με τίποτε στο λάστιχο!!!

Όταν επί ενάμισι χρόνο της θητείας τους δεν έχουν καταφέρει αυτό το απλό ζήτημα αντιλαμβάνεται ο καθένας γιατί συμβαίνουν εν Ελλάδι αυτά τα τραγικά φαινόμενα!
Διέθεσε πριν από χρόνια το κράτος από κοινοτικούς πόρους σημαντικά ποσά για τις υδατοδεξαμενές, με στόχο να ενισχύσει τις υποδομές και η πυροπροστασία να αποκτήσει νέα δυναμική. Δυστυχώς τα λεφτά πήγαν στο βρόντο, οι υδατοδεξαμενές απαξιώθηκαν και οι τοπικοί άρχοντες δεν μπορούν να φροντίσουν το αυτονόητο: Να έχουν νερό οι υδατοδεξαμενές.

Χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω για να αρπάξει ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας μια… βρεγμένη σανίδα; Εκτός αν κι αυτός συμμετέχει στο «παιχνιδάκι» του εμπαιγμού των πολιτών θεωρώντας όσους διαμαρτύρονται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ηλίθιους!
Επιτέλους, κύριοι στο Δήμο Τριφυλίας, βάλτε το νερό στο λάστιχο για να τροφοδοτήσετε τις δεξαμενές! Αλλά με προσοχή μην… πνιγείτε και σας χάσουμε από το μέτρο!!!
Αν ούτε αυτό είστε ικανοί να καταφέρετε εδώ και δύο χρόνια… άντε να πάτε να…!

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Όπως μας πληροφόρησαν προ πενθημέρου, κάτοικος της περιοχής προτίθεται να πληρώσει ακόμη ένα εργάτη για να κάνει τη δουλειά, αλλά στου… κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
Υ.Γ.1: Νερό πάντως στο παράνομο «συντριβάνι-λουτσιάρα» στην πλατεία Αυλώνας ρέει άφθονο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, οπότε ποιος ν’ ασχοληθεί με τις υδατοδεξαμενές;…
Υ.Γ.2: Μήπως επί τη επετείω του συντριβανιού ήρθε η ώρα να το γιορτάσουμε κιόλας τιμώντας τους εμπνευστές και το Δήμο που «σιγοντάρει» την παρανομία, ανέχεται την αυθαιρεσία και υποθάλπει το διχασμό της τοπικής κοινωνίας;
Υ.Γ.3: Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου ο δήμαρχος υπό την κουστωδία των αντιδημάρχων εν συσκέψει υποσχέθηκε ότι σ’ ένα μήνα θα έδιδε λύση. Πέρασαν ήδη δώδεκα και δεν έγινε τίποτε! Ίσως σε άλλους 22 μέχρι τις επόμενες εκλογές ο Κόλλιας μπορεί ν’ ασχοληθεί με το θέμα! Είναι αυτό που σιγοψιθυρίζουν μικροί-μεγάλοι στην Τριφυλία: «γράψε Κόλλιας…».

Η υδατοδεξαμενή στεγνή με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμονεύει, όμως ολόκληρος Δήμος, με τις Ενότητες και τις Κοινότητές του δεν μπορεί επί 18 μήνες να βάλει το… νερό στο λάστιχο!

Το «έργο τέχνης» στην πλατεία της Αυλώνας παρ’ ότι παράνομο εξακολουθεί να «δροσίζει» τους εμπνευστές και να συμβολίζει τη δύναμη της αυθαιρεσίας και των πελατειακών σχέσεων της τοπικής εξουσίας!

Θανάσης Τσαμούλης Εφημερίδα Φωνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.