Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Φεύγουν άρον άρον οι παράνομοι μετανάστες

Συνωστίζονται τώρα στις πύλες εξόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν με πλαστά χαρτιά προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Μετά τις επιχειρήσεις που διενεργεί η αστυνομία στην Αθήνα για την σύλληψη και απέλαση αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, το κύμα φυγής εντείνεται προς τις πύλες εξόδου από την Ελλάδα.

Σε δεκάδες συλλήψεις μεταναστών που ............

επιχείρησαν να φύγουν με πλαστά έγγραφα από τη χώρα μας, έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Οι πύλες εξόδου, όπως το λιμάνι της Πάτρας, τα πολιτικά αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου αλλά και οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, έναντι αδράς αμοιβής, παρά τις συλλήψεις. Οι αμοιβές για τη διακίνηση σε ευρωπαική χώρα φθάνουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ ενώ τα κυκλώματα προμηθεύουν τους μετανάστες με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια.

Στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια του περασμένου Μαΐου με μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 300 μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί εκτός Αχαίας προκειμένου να απελαθούν.

Την ίδια ώρα, μετά την ανάπτυξη επιπλέον δύναμης 1.881 συνοριακών φρουρών κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία παρατηρείται μείωση στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Εβρο. Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνοριακών Φρουρών δήλωσε ότι «όσο περνούν οι μέρες, οι ροές των παράνομων μεταναστών θα μειώνονται». Την Τρίτη ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών δεν ξεπέρασε τους 85, εμφάνισε δηλαδή μείωση 85% σε σχέση με τα δεδομένα του περασμένου Σαββάτου που συνελήφθησαν συνολικά 500 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Υπολογίζεται ότι σε κάθε βάρδια ο αριθμός των συνοριακών φρουρών που αναπτύσσονται κατά μήκος της συνοριογραμμής κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400 ατόμων. «Υπάρχει 1 αστυνομικός κάθε σχεδόν 100 μέτρα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

iefhmerida

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.