Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τελος η πίστωση για φάρμακα και στην Αττική

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί Αττικής

Κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί Αττικής από την 1η Σεπτεμβρίου, μπαίνοντας στο χορό των κινητοποιήσεων των άλλων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα στις κινητοποιήσεις..............

θα προστεθούν 5.500 κλινικοί ιατροί και 1500 εργαστηριακοί, οι οποίοι αποφάσισαν να αναστείλουν την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο οργανισμός τους οφείλει 230 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. "Υπήρξαν ορισμένες ανακοινώσεις από τον ΕΟΠΥΥ που δεν τηρήθηκαν και αυτό δημιούργησε ένα άσχημο κλίμα. Είναι και οι θέσεις των φαρμακοποιών χρωστάνε και αυτοί στις φαρμακαποθήκες, έχουν φθάσει στα όρια τους" τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από από τις νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, που τους φέρνουν σε αδιέξοδο καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα γραφεία του οργανισμού στην Θεσσαλονίκη και διαδήλωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο υγείας.

Το νέο εμπάργκο των φαρμακοποιών έρχεται την ώρα που οι ασφαλισμένοι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ αν και προσκόμισαν τις απαραίτητες αποδείξεις από τα φαρμακεία, από τα φάρμακα που αγόρασαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Ιουνίου.

Mega Channel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.