Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δ. Αδαμόπουλος Δεν έπαιξα παιχνίδια σε βάρος Επιμελητηρίου

Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με προσωπική επίθεση στον πρώην πρόεδρο Γ. Καραμπάτο, άσκησε χθες ο Δ. Αδαμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρόκειται, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ έχει ήδη κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για ανατροπή της απόφασης.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «την Τετάρτη 25/07/2012 στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συζητήθηκε η πρόταση του συνδυασμού του Γιώργου Καραμπάτου, πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου, για να φύγω από πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπως επίσης και προς τον οικονομικό επόπτη Παναγιώτη Τζανετέα.
Η πρόταση αυτή πέρασε με 19 ψήφους υπέρ, επειδή ............

παγιδεύτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. από την εισήγηση του κ. Γιώργου Καραμπάτου για θέματα τα οποία τους ανέφερε και είναι ανυπόστατα.

Θεωρώ ότι σκόπιμα απέκρυψε ο κ. Καραμπάτος ότι είναι συγκεκριμένοι οι λόγοι που εκπίπτει ένα μέλος της Δ.Ε. και του Δ.Σ. από το αξίωμά του και, κατ’ επέκταση, ο πρόεδρος.
Είμαι σε συνεννόηση με το νομικό μου σύμβουλο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η απόφαση είναι παράνομη και άδικη και δεν την αποδέχομαι για ηθικούς λόγους. Θα την πολεμήσω με κάθε νόμιμο τρόπο. Τη θεωρώ δε προϊόν πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Ο λόγος που μας καθαίρεσαν είναι γιατί εμείς θέλαμε διαφάνεια στα διοικητικά και τα οικονομικά και ζητούσαμε να γίνει έλεγχος από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Από τον Απρίλιο έβαζα τα θέματα της διαφάνειας, της μείωσης των εξόδων του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ, ώστε να προβούμε στη συνέχεια στη μείωση των συνδρομών των μελών μας και στη Δ.Ε. αλλά και στο Δ.Σ., και οι σύμβουλοι του συνδυασμού Καραμπάτου τα πολεμούσαν.

Εάν ο έλεγχος απεδείκνυε ότι όλα ήταν εντάξει, εγώ πρώτος θα επαινούσα την προηγούμενη διοίκηση Καραμπάτου.
Η συμφωνία που έκανα με τον Γιώργο Καραμπάτο το Δεκέμβριο του 2011 ήταν ξεκάθαρη. Προέβλεπε ότι θα πορευτούμε στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ, με απόλυτη διαφάνεια, θα μειώσουμε τα έξοδα του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ και θα μειώσουμε τις συνδρομές.
Η ασυνεννοησία με τον Γιώργο Καραμπάτο και κάποιους συμβούλους του ξεκίνησε ευθύς ως βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που επιβεβαίωσε την εκλογή μου και την εκλογή του Παναγιώτη Τζανετέα στο Δ.Σ.

Στο Δ.Σ. που έγινε το Μάιο, ο κ. Κρανιώτης πρότεινε να συνεννοηθούμε οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών, ώστε να βρεθεί λύση και να προχωρήσει διαφορετικά η πορεία του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ. Δυστυχώς, ο κ. Καραμπάτος αρνήθηκε το διάλογο και ο κ. Κρανιώτης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει κάποιος άλλος το συνδυασμό τους, στη συνεννόηση μ’ εμένα και τον κ. Γκούμα. Κάτι που, τελικά, δεν έγινε ποτέ.
Κατηγορούμαι στην πρόταση μομφής από τον κ. Καραμπάτο για μετακίνηση υπαλλήλων του Επιμελητηρίου. Σας πληροφορώ ότι οι υπάλληλοι είναι της ΕΤΑΠ, παρέχουν υπηρεσίες στο Επιμελητήριο - μετακινούνται εν αγνοία μου, πότε στο ΚΕΚ, πότε στους δρόμους της Ελιάς, όπου δεν υπάρχει καμία σχέση με το Επιμελητήριο ή την ΕΤΑΠ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι, επειδή αρνούμαι την εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων του κ. Καραμπάτου μέσα από τις υποδομές του Επιμελητηρίου και των συνδεδεμένων με αυτό νομικών προσώπων, εισηγήθηκε την έκπτωσή μου».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.