Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Π. Τατούλης: Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση. Επέμεινα στην άποψη ότι από 1-1-2013, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, η ευθύνη θα πρέπει να περάσει στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που την αφορούν καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομίας κλίμακος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τη βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αυξημένη πλειοψηφία.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα και για ............

το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πιλοτική μεταφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας αρχικά για ένα χρόνο.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους τις δημοτικές αρχές αναφορικά με τη διαχείριση του κωδικού του ΕΣΠΑ, «τον οποίο βρήκαμε μηδενικό και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε ωριμάζοντας πολύ γρήγορα έργα για ένταξη, παρά το γεγονός ότι δεν μας βοήθησαν οι δημοτικές αρχές στο επίπεδο που αναμενόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.