Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

"Στοπ" οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πελοπόννησο

«Παγώνει» η κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από .............

ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.) στην Πελοπόννησο.

Κι αυτό με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που χαρακτήρισε την περιοχή ως «κορεσμένη». Έτσι, δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, ούτε αιτήσεις για προσφορές σύνδεσης αν πρόκειται για μονάδες που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου οι συνδέσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο. Με τα τωρινά δεδομένα η μέγιστη ισχύς ανανεώσιμων πηγών που μπορούν να εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ευστάθεια του συστήματος, είναι 1900 μεγαβάτ. Το όριο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί από μονάδες που είτε λειτουργούν, είτε διαθέτουν δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης, δηλαδή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα.

Το όριο απορρόφησης θα αυξηθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του Συστήματος Μεταφοράς στην Πελοπόννησο...

ΦΩΝΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ πυρκαγιά στην Αρκαδία που ξυπνάει μνήμες του 2007, καθώς και το νέο μέτωπο που ξέσπασε χθες και ενισχύει τις υπόνοιες για εμπρησμό, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ».
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε:
● ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη δικαστική εμπλοκή να οξύνει τις αντιθέσεις και τον Δημ. Αδαμόπουλο να παραμένει και με τη «βούλα» κολλημένος στην καρέκλα του προέδρου. Απρόβλεπτες οι εξελίξεις μετά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.
● ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του περιφερειάρχη Π. Τατούλη η έγκριση 5,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καλαμάτας που δημοπρατείται.
● ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φορτώσω σε κανένα τα σκουπίδια της Καλαμάτας δηλώνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας απαντώντας στις κατηγορίες του Δήμου Οιχαλίας.
● ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σήμερα στο Τουριστικό Κυπαρισσίας με τον δικό μας Νίκο Καλογερόπουλο και τους «Άπορους Άρχοντες» σε ένα δυνατό πρόγραμμα, όπου ο «Καλόγερας» δίνει τα ρέστα του…
● Η ΕΣΕΕ αναλύει την εφαρμογή των νέων μέτρων και προβλέπει ότι η οικονομία θα μείνει μετεξεταστέα…
● ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα θανατηφόρα στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο. Ολόκληρη η έκθεση για το χάρτη των ατυχημάτων.
● ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ της Ελλάδας στην ευρωζώνη σχολιάζει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ και τις πρωταθλητικές επιδόσεις μας στα σκουπίδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε για τα «ρεκόρ ηλιθιότητας» Γκίνες…
ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικά και Γκόλφω «σπέσιαλ» στη σημερινή ΦΩΝΗ που θα βρείτε πρωί-πρωί στα περίπτερα και της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.