Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Σε αποσύνθεση η Α΄Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

Το θέμα της αποδυνάμωσης της Παθολογικής Κλινικής του .............

Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συζήτησε διεξοδικά το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Τούτο συνέβη σε συνεδρίασή του στις 24 Ιουλίου, όπου επισημανθήκαν μεταξύ άλλων τα εξής:«Είναι γνωστή σε όλους η πτωχή στελέχωση των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Αντί να ζητηθεί η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό για την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να λειτουργήσει η Α΄ Παθολογική με δύο ιατρούς μόνο, (καθόσον η τρίτη ιατρός τελεί σε αναρρωτική άδεια) και χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο στον τέταρτο ιατρό της κλινικής. Να σημειωθεί ότι η άδεια δόθηκε χωρίς ενημέρωση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας της κλινικής, στην οποία ανακοινώθηκε όταν είχε ήδη χορηγηθεί.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειές της να ενημερωθεί για την αποδυνάμωση της κλινικής της, κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου και κανένας φορέας δεν το έπραξε, ούτε έλαβε καμία απάντηση στις προσφυγές της στα αρμόδια όργανα.

ΦΩΝΗ

ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε: «Αξιοποίηση των μελετών και ό,τι είναι επιστημονικά ορθό». Μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται λύση από τον επισπεύδοντα υπουργό Στ. Καλαφάτη, ενώ αύριο συνεδριάζει ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου για να εισηγηθεί τις προτάσεις του Δήμου στο υπουργείο.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για ένα θέμα που θα κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα. Ακόμη διαβάστε:
● ΣΕ ΕΠΤΑ μηνιαίες δόσεις η καταβολή φόρου για εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
● ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τους σταφιδοπαραγωγούς αφού ανοδικά φαίνεται ότι θα κινηθεί η τιμή της σταφίδας από την ήδη καλή περσινή τιμή του 1,25 ευρώ το κιλό, η οποία σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ Γ. Καλλιμώρο πρέπει να θεωρείται κατοχυρωμένη. Ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα από την ημερίδα της Μεσσήνης με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
● ΕΛΑΦΡΑ μειωμένη πρέπει να θεωρείται η φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία, με τον καύσωνα να επηρεάζει όπως όλα δείχνουν και την ποιότητα. Η ΣΥΚΙΚΗ έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες τιμές παραγωγού, ίδιες ή ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
● Η Ν.Ε. Μεσσηνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντά στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΑΤΕbank, ενώ ο Θαν. Πετράκος προέβη σε δήλωση.
● ΚΥΜΑ καύσωνα πλήττει τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40ο και στη Μεσσηνία, ενώ κύμα δροσιάς δεν αναμένεται νωρίτερα από την Παρασκευή.
● ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ελληνικού Κινηματογράφου από σήμερα στην Τραχήλα της Δυτικής Μάνης με την προβολή κορυφαίων ταινιών.
● ΑΡΘΡΑ και σχόλια που «γράφουν» παρεμβάσεις με άποψη και ενημέρωση για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στη Μεσσηνία και όχι μόνο… σήμερα πρωί-πρωί στη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.