Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Σκιές» στην έκθεση Ρακιντζή για Μεσσηνία & Περιφέρεια

Η κάλυψη υποθέσεων, από αιρετούς και υπαλλήλους στην Τοπική .............

Αυτοδιοίκηση, παράνομων πράξεων επίορκων συναδέλφων τους, αποτελεί και για το 2011 συνήθη πρακτική στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Κι αυτό, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση 2011 για τη διαφθορά στο Δημόσιο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Σειρά ερωτημάτων προκύπτουν και για την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα παραδείγματα που αφορούν στην περιοχή μας έχουν να κάνουν με τα πειθαρχικά παραπτώματα της αμέλειας και της ατελούς ή μη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος αριθμού υπαλλήλων. Από τον έλεγχο του ΣΕΕΔΔ διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος δε μερίμνησε ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής των εργασιών του έργου «Βελτίωση Λιμένος Κυπαρισσίας» για την προσωρινή παραλαβή του, ενώ παρήλθαν έξι (6) μήνες από τη βεβαιωμένη περάτωσή του.

Σε άλλη περίπτωση, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή για το παράπτωμα της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος σε υπάλληλο Πολεοδομικού Τμήματος της Μεσσηνίας.

ΦΩΝΗ

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ σε όλα χθες οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων. Τόσο στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Περιφέρειας με το διεθνή διαγωνισμό, όσο και την ενδιάμεση λύση, προτείνοντας ένα ή δυο χώρους για τη Μεσσηνία. Έτσι πάνε με κοινή θέση σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ υπό τον «επισπεύδοντα» υφυπουργό Στ. Καλαφάτη.
● ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ της Κυπαρισσίας είναι σε πρώτη μέριμνα της Περιφέρειας δηλώνει ο Παν. Αλευράς μετά την προχθεσινή αυτοψία, αλλά και τη σύσκεψη με Τατούλη και Δημοτική Αρχή. Ο Παν. Αλευράς απαντά επίσης για «Μανιάτικο Πανόραμα» και για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ.
● ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ αύριο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου Παν. Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ». Με αφορμή την επίσκεψη ο γνωστός «Ράδιο Ε» και η δημοσιογράφος του Σκάι Κατερίνα Ακριβοπούλου μιλάνε στη «ΦΩΝΗ».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει με το καυστικό του χιούμορ: «Επαναδιαπραγμάτευση είναι η ερωτική στάση 5-5-4», ενώ η Κατερίνα Ακριβοπούλου προβλέπει «μαύρο Σεπτέμβρη» και χαρακτηρίζει την Κυπαρισσία επικίνδυνα γοητευτική.
● ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ με «δώρα» σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για αυτοψία σε μνημεία, έργα αναστήλωσης και Μέγαρο Χορού.
● ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ… μας πνίγει! Η χθεσινή καλοκαιριάτικη μπόρα έπνιξε τη νότια Καλαμάτα που το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ανοχύρωτη πόλη.
● ΑΝΑΤΡΟΠΗ της… ανατροπής στην ΕΑΣ Μεσσηνίας με το προσωρινό Δ.Σ. να ανακτά με δικαστική απόφαση την ισχύ του.
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ Καραμπάτου στον Αδαμόπουλο για τα επιμελητηριακά, καταδεικνύει ότι και στις «καλύτερες οικογένειες» υπάρχει γκρίνια!
● ΑΡΘΡΑ, παρεμβάσεις και σχόλια-φωτιά με επίκεντρο εκείνο για την επιλεκτική «διαρροή» από την Αστυνομία του θέματος για το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα.
● ΕΠΙΣΗΣ πολιτιστικά δρώμενα, εκδηλώσεις και ειδήσεων και όπως κάθε ημέρα η αθλητική επικαιρότητα με μεταγραφή-βόμβα του Καούνου στη Μαύρη Θύελλα να δεσπόζει και το πρώτο μετάλλιο του Ηλιάδη στην Ολυμπιάδα να κυριαρχούν, ενώ η Γκόλφω τα… βλέπει αντιστραμμένα!

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.