Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παραδείσια – Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου; [ VIDEO ]

Σύμφωνα με νέες αποκλειστικές πληροφορίες του pelopsnews.gr, κατά την διάρκεια σύσκεψης για την εναρμόνιση των οδικών χαρακτηριστικών μεταξύ των τμημάτων του Παραδείσια – Τσακώνα, που κατασκευάστηκαν από δημόσιες επενδύσεις και αυτών που κατασκευάστηκαν από την παραχώρηση (ΜΟΡΕΑΣ), οι εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου (ΜΟΡΕΑΣ) αρνήθηκαν κατηγορηματικά να παραλάβουν τμήμα του έργου (παράκαμψη της γέφυρας «τ4»), που δεν θα είναι δυνατή η διέλευση της βαριάς κυκλοφορίας!

Αυτό είχε σαν συνέπεια την άμεση ...........

παρέμβαση του Γενικού Δ/ντή των Έργων Παραχώρησης, δίνοντας εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, για την κατασκευή του επίμαχου τμήματος, να τροποποιηθούν οι μελέτες, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία όλων των οχημάτων!

Έτσι, ήδη τα μελετητικά γραφεία τρέχουν και δεν φτάνουν, για να προφτάσουν τις, ούτως ή άλλως, πιεστικές προθεσμίες ολοκλήρωσης της παράκαμψης. Βέβαια μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η νέα καθυστέρηση είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη!

-----------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του πρόσφατου αποκλειστικού ρεπορτάζ του pelopsnews.gr, σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης της βαριάς κυκλοφορίας (λεωφορεία, φορτηγά ρυμουλκούμενα κ.λ.π.) από την παράκαμψη του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, στην θέση της κατολίσθησης.

Μεγάλα και πολλά είναι και τα ερωτήματα, που θέτει η κοινή λογική, μετά τα παραπάνω:

Γιατί δεν μελετήθηκε εξ αρχής η παράκαμψη με οδικά χαρακτηριστικά τέτοια, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση όλων των οχημάτων;

Ποιος και με ποιο σκεπτικό έδωσε την εντολή προς τα μελετητικά γραφεία να μελετήσουν το τμήμα της παράκαμψης με δυνατότητα διέλευσης μόνον Ι.Χ. οχημάτων;

Ποιος θα έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για μια απόφαση που έχει κόστος τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι γνωστές. Θα περίμενε κανείς σήμερα πολιτική και κρατική μηχανή να έχουν γίνει πιο προσεκτικές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο σπάταλες!

Pelops news



3 σχόλια:

  1. Το όλο θέμα φίλοι είναι η ταμπακιέρα των διοδίων. Μας έπρηζαν τα μυαλά μήνες τώρα ότι απο την παράκαμψη θα περνούν μόνο ΙΧ επιβατικά για λόγους ασφαλείας επειδή θα εργάζονται στην γέφυρα άνθρωποι. Κατα ένα ποσοστό δεκτό. Όμως, πιθανολογώ ότι οι υπεύθυνοι του Μορέα δεν το είχαν ακούσει ή δεν το έλαβαν σοβαρά υπ' όψιν τους και έτσι αρνούνται να παραλάβουν τη σύνδεση γιατί ανοίγοντας τα διόδια της Βελιγοστής θα εισπράτουν μόνο τα τέλη απο τα ΙΧ και όχι τα κατά πολύ υψηλότερα τέλη των βαρέων οχημάτων.

    Τι είχες Γιάννη (Καρνέση στη συγκεκρμένη περίπτωση) τι είχα πάντα!! Αθάνατο Ελληνικό Κράτος (και δημόσιο & ιδιωτικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΚΑΣΤΟΙ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ; 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να η μαυρη τρυπα της Ελλαδας,ενα εκατομυριο ευρω το χιλιομετρο και ακομα τιποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.