Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Προς λύση το πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου Τριφυλίας [ VIDEO ]

Σε λύση οδεύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 44 απλήρωτοι πρώην συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας.

Με την αγωγή τους οι 44 μερικώς απασχολούμενοι, προσληφθέντες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν στους πρώην Δήμους Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και μετά στο Δήμο Τριφυλίας, με την εφαρμογή του Καλλικράτη, απαιτούσαν τις αποδοχές δύο μηνών (από 1η Μαΐου μέχρι και 24 Ιουνίου 2011), τις αποζημιώσεις των ημερών αδείας, την αναλογία του επιδόματος αδείας καθώς και την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που δικαιούνται και, μάλιστα, έντοκα.
Οι συμβασιούχοι κέρδισαν τον Φεβρουάριο του ..........

2012 δικαστική διαμάχη με τον Δήμο για τα δεδουλευμένα τους και από τότε εκκρεμεί η καταβολή των χρημάτων τους.

Μετα από τις πολλές υποσχέσεις που είχαν πάρει οι συμβασιούχοι για την καταβολή των δεδουλευμένων τους χωρίς να βλέπουν ωστόσο φως στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους σήμερα μαζεύτηκαν στο Δημαρχιακό κατάστημα όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη απαιτώντας να δουν τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο Δημαρχείο.

Όπως μας είπαν τα χρήματα τους έχουν φτάσει στον Δήμο Τριφυλίας αλλά δεν τους έχουν καταβληθεί.
Επεσήμαναν δε ότι ο εμπαιγμός τους είναι από εβδομάδα σε εβδομάδα θα καταβληθούν και το αποκορύφωμα ήταν ενώ τους είχαν πει ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου, τους έδωσαν νέα καταληκτική ημερομηνία για τις 10 Αυγούστου γεγονός που τους εξόργισε προχωρώντας σήμερα σε δυναμική κινητοποίηση.
Και ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας απουσίαζε από το Δημοτικό κατάστημα, τους συμβασιούχους είδε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος με μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβασιούχοι αυτοί δεν μπορούν να πληρωθούν άμεσα από τα ταμεία του Δήμου αλλά θα πρέπει να πάει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών η οποία είναι αρμόδια για οποιαδήποτε μισθοδοσία και επιδόματα υπαλλήλων.
ΜΕ την νέα αυτή αρχή η οποία υπάρχει τους τελευταίους δυο μήνες ως όργανο και όλες οι πληρωμές ακόμα και αυτές των συμβασιούχων θα πρέπει να σταλούν εκεί και από εκεί να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα.

Όπως είπε στην ενημέρωση του ο κ. Σαμπαζιώτης προς τους συμβασιούχους ότι υπάρχει μια δυνατότητα που δόθηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών να σταλούν από τον Δήμο όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι και αύριο (Τετάρτη 18 Ιουλίου) θα μπορέσουν να πληρωθούν στις 27 Ιουλίου.
Είναι η μοναδική διαδικασία που μπορεί να γίνει και η πιο σύντομη ημερομηνία για να πάρουν τα χρήματα τους οι συμβασιούχοι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή ελπίζοντας να τηρηθεί η ημερομηνία καταβολής των χρημάτων τους στις 27 Ιουλίου.

Δείτε τι έγινε σήμερα στο Δημαρχείο καθώς και την ενημέρωση του Αντιδημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Σαμπαζιώτη στους συμβασιούχους.

Δείτε το Video από την σημερινή κινητοποίηση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.