Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα.

Ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος Περιφερεακός Σύμβουλος Πελοποννήσου γράφει στο Φιλιατρά News

Το Σάββατο 7 Ιουλίου διάβασα στην έγκριτο blog σας άρθρο του Κου Νίκου Φωτέα με τίτλο «στην Καλαμάτα κάνουν χορό τα εκατομμύρια και οι Καλαματιανοί … φεστιβάλ χρεών». Ήταν ένα άρθρο καταγγελία με έγκυρα καταγραμμένα στοιχεία. Ανάφερε χρηματικά ποσά τα οποία είχε πάρει από τον «Συγκεντρωτικό Απολογισμό Εξόδων του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011».
Θέλω να τον συγχαρώ για την δημοσιοποίηση των...........

στοιχείων «σπατάλης» και να συμφωνήσω μαζί του ότι πολλές φορές ο κοινωνικός έλεγχος αποτελεί «άβατο» για τον απλό πολίτη και ότι κάποιοι πλασάρονται ως άνθρωποι «υπεράνω», προσφέροντας τάχα υπηρεσίες που για εμάς τους απλούς θνητούς είναι «αόρατες».

Το άρθρο αποχτά μεγαλύτερη αξία διότι ο κ. Φωτέας υπογράφει ως Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοπορίας». Μετά από αυτό οι καθ’ ύλη αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν και να αποδώσουν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διέρχεται η χώρα και οι πολίτες, η «ισόβια» διευθύντρια κ. Μαραγκοπούλου με μηνιαίο μισθό 4000 € και οι ακριβοπληρωμένοι συνεργάτες της αυτό που κατάφεραν ήταν τα έξοδα του Φεστιβάλ να ανέλθουν σε 566.695 € και οι εισπράξεις από εισιτήρια μόλις 18.350 €. Μήπως τελικά πρέπει να αφεθεί η είσοδος ελεύθερη για τους καλαματιανούς;
Θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ εισπράττει από κάθε παροχή ύδρευσης ετησίως ως πολιτιστικό τέλος 18€. Συνολικά ο Δήμος εισπράττει 700.000 € το χρόνο. Χαριτολογώντας ένας φίλος μου είπε «θα πάω φέτος στο Φεστιβάλ χορού και αντί εισιτηρίου θα πάρω μαζί μου το λογαριασμό νερού».
Μεταφέρω παίρνοντας από το άρθρο του κ.Φωτέα μερικά χρηματικά ποσά και τα θέτω στην κρίση σας.

Για «ηχητική κάλυψη» πληρώσαμε 54.308,20€
Για «φωτιστική κάλυψη» πληρώσαμε 63.406,57€
Έκδοση «εντύπων» πληρώσαμε 33.962,55€
Συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 30.008,10€
Άλλοι συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 44.150,33€
Ο συνεργάτης κ. Καπάζογλου έλαβε 19.502€ αυτά είναι περισσότερα και από τα συνολικά χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των εισιτηρίων που ήταν 18.350 €. Το βοηθητικό όμως προσωπικό (μοδίστρες, καθαρίστριες, ταξιθέτριες, κλπ) πήρε μόλις 442,80€.

Το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας μετά από 18 χρόνια ζωής και με τόσο ακριβοπληρωμένη υπεύθυνη και συνεργάτες θα έπρεπε να εμφάνιζε έναν καλύτερο ισοσκελισμό εσόδων –εξόδων. Τότε που «είμαστε πλούσιοι» αυτά περνούσαν απαρατήρητα. Σήμερα που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές δεν επιτρέπονται σπατάλες. Απαιτείται να γίνει ενδελεχής έλεγχος και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν αυστηρά. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί στο φεστιβάλ χορού να ρέει άφθονο χρήμα και να παρέμεναν απλήρωτοι οι δάσκαλοι των εικαστικών.

Για κάποιους από αυτούς η μισθοδοσία αυτή αποτελούσε βιοπορισμό. Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα και να προσαρμόσουν τις αμοιβές τους και τις δαπάνες του φεστιβάλ με αυτό που βιώνει η κοινωνία.

ΥΓ1 Η επιτυχία δεν είναι πηγή ικανοποίησης για ότι προηγήθηκε αλλά πηγή υποχρέωσης για ότι πρέπει να ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.