Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

Φωτιές άναψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ήξερε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι ...........

το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», δήλωσε για το Μνημόνιο ο κ. Ρουμελιώτης, εστιάζοντας στο γεγονός πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία και εντέλει η οικονομία οδηγήθηκε σε μεγάλη ύφεση.

«Η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία» δήλωσε, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας».

Ο κ. Ρουμελιώτης, σχολίασε επίσης ότι «το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Τα όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης στην εφημερίδα, σχολίασε σε άρθρο του επίσης στους New York Times και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος στο άρθρο του με τίτλο «Η Ευρωζώνη Στρουθοκαμηλίζει», τονίζει ότι ακόμη και σήμερα η επικρατούσα ρητορική είναι πώς οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά σκληρά και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην ΕΕ δεν διαχειρίζονται ορθά την κρίση χρέους, στρουθοκαμηλίζουν και τελικά θα παραλύσουν όταν όλα πάνε στραβά.

Αντιδράσεις κομμάτων

Καυστικά σχόλια προκάλεσε η δήλωση αυτή του κ. Ρουμελιώτη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας .

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πώς «η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα. Τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων ήταν εκ ων προτέρων γνωστό το που θα οδηγούσαν. Όλα αυτά τα χρόνια στήθηκε μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με συγκεκριμένη στόχευση. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της. Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση των προθύμων, υπό τις εντολές της τρόικα, αποφασίζει τη λήψη μέτρων που προκαλούν σοκ και ίλιγγο στο όνομα ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως ομολόγησε μόλις χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης. Το ερώτημα πια δεν είναι γιατί οι μνημονιακοί πολιτικοί αρχηγοί εξαπάτησαν συνειδητά τον ελληνικό λαό κατά την προεκλογική περίοδο αλλά γιατί με επιμονή υλοποιούν ένα πρόγραμμα ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανεφάρμοστο. Ποιόν υπηρετούν;»

Το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζει πώς «ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στη New York Times, δήλωσε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής, ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, αυτό ακριβώς που έλεγε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης την ημέρα της αποχώρησής του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου».

Eklogika

4 σχόλια:

  1. Κυνική ομολογία περί εσχάτης προδοσίας των κυβερνήσεων της τριετίας. Θα κάτσουν στο εδώλιο για να λογδοτήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο έκανε ο Σαμαράς εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Αυτό που έταζε δηλαδή προεκλογικά.
    Ψάχνεις τιμωρία; Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
    Για τους πολιτικούς υπάρχει η συγκάλαυψη, η μη τιμωρία και η παραγραφή των αδικημάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν περιμένω από τους ίδιους τους "πολιτικούς" να στήσουν το εδώλιο, αλλά από το λαό. Και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνούμε απόλυτα. Ενα νέο Γουδί και με συνοπτικές διαδικασίες να ξεβρωμίσει η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.