Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου

Βόμβα μεγατόνων έριξε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος παραιτούμενος από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων συνέπελυσε με την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο κ. Νικολόπουλος παραιτείται, όπως ............

τονίζει και στη σχετική επιστολή παραίτησης προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά γιατί «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.»

Από την άλλη πλευρά, φυσικά, η δήλωσή του ότι παραμένει στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μόνο ως αντίφαση μπορεί να ερμηνευθεί καθώς η στήριξη είναι πλέον θεωρητική και υπονομευμένη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δικαιώνονται εκ των υστέρων καθώς δεν θεωρούσαν τον κ. Νικολόπουλο ικανό να μετέχει στην κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Θυμήθηκαν μάλιστα ότι ο βουλευτής Αχαΐας ήταν τους φανατικότερους πολέμιους του Αντώνη Σαμαρά την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη και πρωτοστατούσε μάλιστα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί αμέσως μετά τις επαφές του με την Τρόικα και μάλιστα είχε κοινοποιήσει τη σχετική επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο τουλάχιστον από χθες. Αποφασίστηκε όμως να κρατηθεί κρυφή η πρόθεσή του αυτή ώστε να μην ανατραπούν οι εντυπώσεις από τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και σε έντονο ύφος του είπε να περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνουν ότι αντί της επίσκεψης κοινοποιήθηκε στον Τύπο η ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ως σχόλιο μάλιστα αναφέρουν ότι αν ήταν αυτός ο υπουργός μάλλον όλα θα ήταν καλύτερα…

Η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα ουσιαστικό καθώς γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αρχίζει ουσιαστικά να εργάζεται έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.