Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας

Η κοινωνία μας δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος μία βόλτα στην πόλη μας και να μην δει τα αμέτρητα σκυλιά που αναγκάζονται να μοιραστούν τους δημόσιους χώρους μαζί μας. Τα σκυλιά αυτά έχουν προδοθεί από τους ιδιοκτήτες τους και προσπαθούν να βρούνε μία θέση στους δρόμους.

Η βάση του προβλήματος, ωστόσο, είναι οι άνθρωποι και συμπολίτες μας που επιβαρύνουν την κοινωνία όταν δεν λαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ιδιοκτήτες σκύλων.
Είναι αυτοί οι άνθρωποι που τόσο εύκολα .............

παρατάνε το σκυλί τους στο δρόμο ή άλλοι πάλι που αφήνουν τα σκυλιά τους ελευθέρα να ζευγαρώσουν και μετά πετάνε τα ανεπιθύμητα κουτάβια στις γειτονιές μας για να επιβαρύνουν άλλα άτομα με το δικό τους το χρέος. Αυτές δείχνουν να είναι πράξεις ανεύθυνες και ασυνείδητες και πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπήκαν στην διαδικασία να πάρουν στα σοβαρά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον σκύλο τους, στην ίδια τους την πόλη και στους συμπολίτες τους.

Εν τούτοις, αφού αναγκάζονται αυτά τα σκυλιά να ζουν ελεύθερα στην πόλη μας ενημερώνουμε ότι προστατεύονται από τον νόμο 31/01/2012 (περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων) και πως μια ενεργή ομάδα Φιλιατρινών πολιτών έχουμε μπει στην διαδικασία να προστατέψουν τα σκυλιά και την κοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουμε στειρώσει όλα τα θηλυκά τις πλατείας και γίνονται οι απαραίτητες αποπαρασιτικές αγωγές και εμβολιασμοί σε τακτικά διαστήματα άλλα και περίθαλψη άρρωστων ζωών όταν χρειάζεται. Στην συνέχεια θα στειρωθούν και τα αρσενικά σκυλιά της πλατείας και σειρά έχουν τα αδέσποτα σκυλιά στις γύρω γειτονιές. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών γίνεται κατανοητό αφού έχουμε αποτρέψει αρκετές γέννες ήδη στην πλατεία των Φιλιατρών. Εξάλλου, πρέπει να κατανοήσουμε πως όλοι μας κάποια στιγμή θα έρθουμε σε επαφή με αυτά τα ζώα και θα πρέπει να νιώσουμε πιο ασφαλείς ξέροντας ότι είναι καθαρά και εμβολιασμένα.

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στο έργο μας :

~ Εάν έχετε σκύλο να μην το αφήνετε να ζευγαρώνει ελευθέρα για να μην γίνονται ανεπιθύμητες γέννες.
~ Ενημερωθείτε για την στείρωση από τον κτηνίατρο σας.
~Να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων. Δεν παρατάμε το σκύλο πότε στο δρόμο και δεν αφήνουμε άλλους να κάνουν αυτή την πράξη!!

Τέλος, δυστυχώς υπάρχουν άτομα που πιστεύουν πως η λύση του προβλήματος είναι η φόλα (δηλητηρίαση με σκοπό την θανάτωση των ζώων). Η φόλα είναι μια απάνθρωπη και παράνομη πράξη άκαρδων και ασυνείδητων ανθρώπων που δεν έχουνε κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Η αλήθεια είναι πως αφού σκοτωθούν βάναυσα κάποια σκυλιά υπάρχουν άλλα που θα πάρουν την θέση τους αφού το πρόβλημα ξεκινάει από τον άνθρωπο όπως περιγράφετε πιο πάνω.

Μάθετε ότι με τον νόμο 4039 31/01/2012 περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή ή βάναυση μεταχείριση και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού(Άρθρο 16, παρ. α & β) τιμωρείτε με πρόστιμο 30 000 Ευρώ!!!

Κ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.