Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΩΣΤΗ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 στις 21:00, στον προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα στην Πύλο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιέρωμα προς τιμήν του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου από τον Κωστή Τσικλητήρα, στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης, το 1912, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Πυλίων «Το Ναυαρίνο» τιμούν τον καταξιωμένο αθλητή στη γενέτειρά του.
Στο χώρο όπου ο Κωστής Τσικλητήρας ...........

συνήθιζε να εξασκείται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πριν από τους αγώνες, ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εν Αθήναις Πυλίων, κ. Δημήτρης Μισυρλής θα τιμήσουν τον κορυφαίο Έλληνα άλτη άνευ φόρας, τον οποίο οι Σουηδοί αθλητές σήκωσαν στα χέρια και πέταξαν τρεις φορές ψηλά φωνάζοντας στα σουηδικά «Ζήτω, ζήτω, ζήτω στην Ελλάδα».

Ο απόγονος του παγκοσμίου φήμης αθλητή, Ηρακλής Τσικλητήρας θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρης θα του απονείμει τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προγόνου του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Η προσωπικότητα και το ήθος του ολυμπιονίκη Τσικλητήρα αποτέλεσαν και αποτελούν φωτεινό λίκνο, διαδίδοντας το αθλητικό ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.