Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καύσωνας φόβου και ανασφάλειας...

Έξαρση παρουσιάζει η εγκληματικότητα στην Κυπαρισσία από τις αρχές της εβδομάδας, γεγονός που αυξάνει το φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Μέρα – νύχτα, χωρίς διακρίσεις, και σε όλο το εύρος της πόλης, οι δράστες «χτυπούν» για να αρπάξουν ό,τι βρουν.

Τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας, εκτός ...........

από το φόβο και την ανασφάλεια, κάνουν τους κατοίκους της περιοχής να είναι έντονα απογοητευμένοι και θυμωμένοι από την αδρανή και απαθή στάση της Πολιτείας. Με άγριες διαθέσεις θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, επειδή, όπως θεωρούν (και όχι άδικα), η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Την ίδια στιγμή, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται και οι λιγοστοί αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή τέτοιων θλιβερών συμβάντων και εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάτι τέτοιο να καταστεί, εκ των πραγμάτων, εφικτό.

Τη νύχτα της Δευτέρας, άγνωστος ή άγνωστοι «μπουκάρισαν» σε κτήμα στη Γιαννίτσαινα, όπου υπάρχουν τρεις εξοχικές κατοικίες, και αφαίρεσαν ένα πιεστικό μηχάνημα νερού υψηλής πίεσης (υδροπλυστικό), αξίας άνω των 500 ευρώ! Το κτήμα είναι περιφραγμένο και οι σιδερένιες πόρτες εισόδου σε αυτό ήταν κλειδωμένες, ενώ υπάρχουν και τρία σκυλιά! Μέσα, δε, στα σπίτια κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες με τις οικογένειές τους, ενώ έξω από αυτά ήταν παρκαρισμένα τρία αυτοκίνητα και τρεις μηχανές. Παρ’ όλα αυτά, ο δράστης ή οι δράστες δε δίστασαν και μπήκαν.

Την ίδια νύχτα, στην άλλη παραλιακή πλευρά της Κυπαρισσίας, στην περιοχή του Κάμπου, άγνωστος ή άγνωστοι αφαίρεσαν από αυλή σπιτιού, που μέσα κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες, ένα ραντιστικό μηχάνημα, ένα πριόνι και εργαλεία.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 4.00, δύο άγνωστοι μπήκαν στην αυλή σπιτιού στην Αμαθούντα και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν συρόμενη μπαλκονόπορτα. Έγιναν αντιληπτοί, όμως, από το σκύλο γειτονικού σπιτιού, που γαύγιζε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει ο γείτονας, ο οποίος βγήκε και τους είδε. Αφού τους φώναξε, εκείνοι, προφανώς, φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Τα ξημερώματα χθες, γύρω στις 2.00, άγνωστος ή άγνωστοι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν παντζούρι παραθύρου σε σπίτι στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά ο ιδιοκτήτης, που μόλις είχε ξαπλώσει, άκουσε το θόρυβο, αντιλήφθηκε πως κάποιος είναι έξω και άναψε το φως. Βγαίνοντας, είδε ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.