Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Συνάντηση αγροτών της Τριφυλίας για το θέμα της ΑΤΕ

Aύριο βράδυ στο "Φουρναράκειο" Φιλιατρών

Η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς είναι το θέμα της έκτακτης συγκέντρωσης που θα έχουν αύριο στις 9.00 το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών οι αγρότες της περιοχής. Τη συνάντηση έχουν προγραμματίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ενώ θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ηλίας Μπουντουβάς «Ο κόσμος είναι ανάστατος»

«Σήμερα από νωρίς το πρωί μάς παίρνει συνέχεια κόσμος .........

τηλέφωνο. Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναστατωθεί. Το 60% της γης των αγροτών είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;» σημείωσε χθες στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς.
«Και εδώ πολλοί έχουν πάρει δάνεια και έχουν βάλει υποθήκη τη γη τους. Όλοι αυτοί είναι ανάστατοι σήμερα. Ανησυχούν ακόμη και για κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς, οτιδήποτε μπορεί να γίνει. Αλλά δεν είναι μόνο η υποθηκευμένη γη. Η Αγροτική Τράπεζα θα έπρεπε να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα, να στηρίζει προσπάθειες. Σκεφθείτε ότι αυτή την περίοδο που συζητάμε, μόνο στην Κρήτη φυτεύτηκαν 4 εκατομμύρια φυτά λιγότερες ντομάτες. Μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις. Νομίζω ότι ως χώρα οδηγούμαστε σε πολύ άσχημες καταστάσεις…».

ΕΑΣ «Τσακώνονται για θέματα εξουσίας»

Σχετικά με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην ΕΑΣ, όπου ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης και άλλοι συνεταιριστές προσέφυγαν στα δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας παράνομη την τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης και τις διαδικασίες μετατροπής της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ο κ. Μπουντουβάς σχολίασε: «Στην ΕΑΣ τσακώνονται για θέματα εξουσίας. Ο πρώην πρόεδρος, ο Βασίλης ο Κοζομπόλης, ομόφωνα πέρασε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η μετατροπή της Ένωσης σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και τώρα βλέπουμε ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα. Ο Βασίλης Κοζομπόλης είχε συμφωνήσει με την όλη διαδικασία. Και όχι μόνο είχε συμφωνήσει, αλλά την είχε προτείνει κιόλας. Τώρα, όσα γίνονται, θεωρώ ότι είναι για λόγους εξουσίας, πέρα από το αν είναι νόμιμες οι διαδικασίες. Όταν εμείς φωνάζαμε από την πρώτη φορά, γιατί δεν το δέχθηκε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν είναι νόμιμες;» παρατήρησε ο κ. Μπουντουβάς και πρόσθεσε: «Ο στόχος τους ήταν οι εκλογές που θα γίνονταν το φθινόπωρο για τη μόνιμη διοίκηση, να γίνουν μόνο με τα ιδρυτικά μέλη, δηλαδή με 100 άτομα που γράφτηκαν στην αρχή. Αυτό ήθελαν, 100 άτομα διαχειρίσιμα».
Όσον αφορά στο γιατί δεν πήγε ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας - που είναι χιλιάδες άτομα - να εγγραφεί, ώστε να έχει λόγο στις διαδικασίες και τις αποφάσεις, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων μάς είπε: «Γιατί οι όροι που έθεσαν ήταν αποτρεπτικοί. Η διαδικασία έμεινε ανοιχτή για 5 μέρες. Σε αυτές τις 5 μέρες ήταν και το Σαββατοκύριακο. Και ήθελαν 300 ευρώ μετρητοίς μέσα σε τρεις μέρες. Δεν έχει ο άλλος 300 ευρώ να δώσει σήμερα για μερίδα. Αν έλεγαν, θα κρατήσουμε 100 ευρώ από την επιδότηση, 100 από τον ΦΠΑ, 100 του χρόνου, θα γραφόταν ο κόσμος. Από την άλλη, έχει δημιουργηθεί και μια άσχημη εντύπωση στον κόσμο για την Ένωση, που τον αποτρέπει να ασχοληθεί».

Θάρρος

4 σχόλια:

  1. ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΝΟΥΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ 10 ΚΑΙ 12 ΩΡΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
    ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΟΠΥΡΙ.ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΛΕΜΕΝΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ. ΕΣΙΣ Η ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΙΑ
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ
    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΟΣΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡ.ΣΥΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ & ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ. ΕΣΙΣ Η ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΙΑ
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ
    ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΟΣΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΓΡ.ΣΥΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ & ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας απαντήσει ο κ. Κοζομπόλης, γιατί κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της διοίκησης της Ένωσης Μεσσηνίας; Αν ήταν άκυρη όπως λέει ως προς τη συγκρότησή της και τη σύνθεσή της θα μπορούσε να το αναφέρει εκεί. Η Ένωση κατέθεσε αμέσως αίτηση ανάκλησης η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί προσέφυγαν εκ των υστέρων και ζητούν να ξαναγίνει η εκλογή νέας προσωρινής διοίκησης, να εγκριθεί το καταστατικό και να διορθωθούν οι διαδικασίες στην νέα γενική συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.