Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ) οι «αντιπρόσωποι» του Μορέα…!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Και να θέλει κανείς ν’ αγιάσει δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι! Όλα τα είχαμε ακούσει από τους γνωστούς κονδυλοφόρους της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης στη Μεσσηνία, όμως ότι θα αυτοδιορίζοντο και «ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ) στον Ελληνικό Νότο και να προσπαθούν να τον καθοδηγήσουν που πρέπει να δίνει τα λεφτά δεν το περιμέναμε! Αν αυτό δεν αποτελεί μια ομολογία από την τοπική εφημερίδα της «παράγκας» ότι αποδέχονται και αναγνωρίζουν την νέα Γερμανική Κατοχή τότε που αποσκοπεί;

Λειτουργούν ως άλλοι «δισίλογοι και… δισίκωλοι» και ..........

καλούν τον «γκαουλάιτερ» να μη λαμβάνει καν υπόψη του την ελληνική πολιτική ηγεσία. Να δίνει, λέει, τα λεφτά στην «ομόσπονδη Περιφέρεια της Ευρώπης». Προφανώς, μέχρι να γίνει η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, τη… δουλειά μπορούν να κάνουν απευθείας, με ανάθεση οι «ανταποκριτές» του Ράϊχ(ενμπαχ). Και φυσικά με το αζημίωτο!

Κάπως έτσι «δούλευαν» παλιότερα και την «υπόθεση» για απευθείας αναθέσεις έργων στον «Μορέα», στη Μεσσηνία, οι αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου, τα παραδημοσιογραφικά απολιθώματα του πιο άκρατου κρατισμού, τα τελευταία σταγονίδια του «σταλινισμού». Και να που ήρθε η ανταμοιβή!

Η εφημερίδα της «παράγκας» διαφημίζει(!) τώρα κατ’ αποκλειστικότητα το … δρόμο του «Μορέα»! Αύριο τις άλλες δουλειές του αφεντικού. Άξιος ο μισθός σας… Κρατάει όμως χρόνια αυτή η κολόνια, αφού οι «αντιπρόσωποι» της διαπλοκής στη Μεσσηνία, ήταν οι παλιοί ανταποκριτές της, ενώ τώρα που οι «δουλειές» μεγαλώνουν αναλαμβάνουν την «ανταπόκριση» απ’ ευθείας με τους «γκαουλάιτερ» του νέου κατακτητή!

Αυτή είναι κύριοι σήμερα η σύγχρονη δημοσιογραφία! Χειραγώγηση, παραπληροφόρηση, αθέμιτος ανταγωνισμός και υπόγειες διαδρομές, συστήματα παρακολούθησης των «αντιπάλων» και εκφοβισμός των πάντων! Όσοι δεν περνάνε από τον πάγκο του ένδοξου πάλαι ποτέ «κασετοπειρατή» θα τους «δίνουν» απ’ ευθείας στις κατοχικές αρχές, ενώ όσοι δεν πειθαρχούν θα τους «βασανίζουν» στα πρώην εργοτάξια του «Μορέα» για να μην ακούγονται οι… κραυγές τους!!!

Όχι θ’ άφηναν να τους ξεφύγει η κατάσταση, τις δημοτικές και τις περιφερειακές αρχές να ζητούν αποκέντρωση και οικονομική αυτοδυναμία ή τα ελληνικά κόμματα και την πολιτική ηγεσία της χώρας να «τσαμπουκαλεύεται» στα ντόπια αφεντικά, τους «νταβατζήδες» της διαπλοκής, και τους ξένους επικυρίαρχους! Σιγά που θ’ άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού η «νέα κατοχή» προοιωνίζεται μακρά και επώδυνη. Μόνο οι εκλεκτοί των νεοκατακτητών και των εδώ αντιπροσώπων τους θα περνάνε καλά! Όπως στην Κατοχή οι δοσίλογοι. Οι άλλοι στον Καιάδα και την άβυσσο, αφού η «ομόσπονδη Περιφέρεια της Ευρώπης» δεν θα χρειάζεται θεσμούς, νόμους και δημοκρατία! Όλοι κάτω από τη «μπότα» του… κουπονάκια! Του θλιβερού Ντινάκια, του δραπέτη των κοινωνικών αγώνων, του επιλήσμονα και αχάριστου ανθρωπάκου που στο βωμό των προσωπικών του συμφερόντων δεν ωρροδεί προ ουδενός! Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, αφού «δικτατορίσκους» δεν γουστάρει ο λαός, ούτε ο τράχηλος του Έλληνα υποφέρει τον όποιο τυραννικό ζυγό. Θα τους κατεβάσει τις «κουκούλες», όσο κι αν τις φτιασιδώνουν καλυπτόμενοι υπό τον «επαναστατικό» μανδύα του «Σύριζα»! Αλήθεια σε ποια συνιστώσα είστε εσείς;

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Το άλλο από την Αρκαδία το γνωρίζουν οι το Πάπαρι επικαλούμενοι; «Αλλιώς @αμ@ν στου Μάναρη κι αλλιώς στ’ Ανεμοδούρι…». Όλα τ’ άλλα δεν είναι απλά «μάντολες», αλλά …παπαριές και εξυπνοβλακείες!!!

2 σχόλια:

  1. Ωραία τα λες - τώρα που ξεθύμανες, μπορείς να το ξαναγράψεις το άρθρο σου με καθαρές αναφορές σε γεγονότα για να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι? Κατόπιν ο καθένας θα κάνει την κριτική από μόνος του.

    Ευχαριστώ, Νέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ..
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.