Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στην "ιστορία" πέρασε 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Έληξε και επίσημα χθες στον Αγρίλη Φιλιατρών η 6η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για την λήξη της Γιορτής. Μιας γιορτής η οποία έχει γίνει θεσμός τόσο για την περιοχή όσο και για τα Φιλιατρά κατά κύριο λόγο μιας και είναι η περιοχή με τις μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιέργειας καρπουζιού.

Όπως επισημάναμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ του Φιλιατρά News, για άγνωστους λόγους η γιορτή αντί να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, φθίνει.
Και αυτό δεν είναι μόνο δική μας .........

διαπίστωση. Όλοι το λένε, ακόμα και οι ίδιοι οι διοργανωτές αλλά με την διαφορά ότι αν και το βλέπουν - το αντιλαμβάνονται, εν τούτοις δεν θέλουν ούτε να το πουν ούτε και να το σκεφτούν.

Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από μικροκλοπές που έγιναν σε δυο περίπτερα της γιορτής καρπουζιού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.
Συγκεκριμένα έκλεψαν κοσμήματα πολύ μικρής αξίας από το περίπτερο όπου τα είχε εκθέσει η κ. Δώρα Πανταζοπούλου (Dora Dora) καθώς και ένα βαρελάκι με παγωτό από το περίπτερο του Häagen-Dazs.
Η χθεσινή μέρα ήταν σαφώς καλύτερη από επισκεψιμότητα κόσμου σε σχέση με την προχθεσινή, και ο κόσμος ξέφυγε λίγο από τα καθημερινά του προβλήματα και πέρασε καλά με πλούσια μουσική. Σε αυτό φρόντισε ο Μπάμπης Λυμπερόπουλος (Επιχείρηση Ηχόπολις) που είχε αναλάβει την επαγγελματική ηχητική κάλυψη τη όλης εκδήλωσης του διημέρου λήξης της γιορτής.

Στο περίπτερο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και χθες προσφέρονταν στους επισκέπτες πλούσιες ποσότητες κρύου καρπουζιού ενώ ιδιαίτερη αίσθηση στους επισκέπτες έκαναν τα εδέσματα με κορυφαίο τον Καρπουζοκεφτέ (ενα "αλμυρό" έδεσμα με βάση το καρπούζι) που είχε ετοιμάσει η Ελένη Μακρή στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και την ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα.

Γύρω στις 10 το βράδυ και ενώ ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στον χώρο της εκδήλωσης, εγινε τιμητική βράβευση δυο καρπουζοπαραγωγών απο την Κυπαρισσία ο Αναστασόπουλος Παναγιώτης και από τα Φιλιατρά ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στην καλλιέργεια καρπουζιού.

Έπαινο πήρε η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών δια της αντιπροσώπου της κ. Παναγιώτα Γριβοκωστοπούλου για τα εδέσματα που ετοίμασαν για ον κόσμο που επισκέφθηκε την γιορτή καρπουζιού.

Την ίδια βραδιά κληρώθηκε και το γεύμα για δυο άτομα στο Ιταλικό εστιατόριο "Da Luigi’s" της Costa Nauarino το οποίο κέρδισε η κ. Θεοδωροπούλου Αφροδίτη.

Δείτε το Video από την βόλτα στα περίπτερα της γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας.



2 σχόλια:

  1. Εύχομαι και του χρόνου να επαναληφθεί η πολύ σημαντική γιορτή του καρπουζιού, με την ελπίδα ότι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο από όλες τις πλευρές! Και είναι απαραίτητο για τον τόπο μας, αφού όλη η οικονομία του στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή! Οι αρμόδιοι ας λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τα προβλήματα που αναστέλλουν την ανάπτυξη της γεωργίας και την διάθεση των προϊόντων. Ώστε να βρεθούν λύσεις και να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία, τους αγρότες που ασχολούνται και παραμένουν στον τόπο τους...Η συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων με τα περίπτερά τους, στη γιορτή του καρπουζιού μας έδωσε μια γενικότερη εικόνα της τοπικής παραγωγικής δραστηριότητας και σε άλλους τομείς, πράγμα πολύ θετικό για τους νέους ανθρώπους!
    Ευχαριστώ θερμά το ΦιλιατράNews και τους διαχειριστές του για την έγκυρη, έγκαιρη και πολύ ποιοτική λεπτομερή ενημέρωση και αυτήν την φορά.
    Συγχαρητήρια για την κάλυψη της εικόνας μέσω του εξαιρετικού video, του άξιου συνεργάτη σας Χάρη, σε ρόλο εικονολήπτη – δημοσιογράφου, με τις καίριες ερωτήσεις του, έκανε όλους εμάς, που δεν είχαμε την δυνατότητα να παραβρεθούμε στην σπουδαία καλοκαιρινή γιορτή, να πληροφορηθούμε και να απολαύσουμε όσα συνέβησαν στον πανέμορφο Αγρίλη μας τόσο ζωντανά!!!
    Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ!!! Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!!!ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑ!!!ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!ΤΕΛΟΣ Η ΜΑΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!!!!ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΞΟΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΟΟΟΣΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ!!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΦΑΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ!!!ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ!!!!ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ!!!ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΟΙ ΜΑΓΚΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.