Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
Επισπεύδων υπουργός και μαινόμενος περιφερειάρχης

Άρχισαν, έστω και δειλά, να γίνονται βήματα από το κράτος στο ...........

ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Κι αυτό, επειδή ορίστηκε ως επισπεύδων υπουργός στο εν λόγω αντικείμενο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Στ. Καλαφάτης.

Όλα αυτά ανακοινώθηκαν στη δίωρης διάρκειας σύσκεψη χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού Ευρ. Στυλιανίδη, του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκα, του δημάρχου Τρίπολης και πρόεδρου του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ι. Σμυρνιώτη…

Στον αντίποδα, από την Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επισήμαινε πως «μέχρι τώρα δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος και οι δήμαρχοι υπήρξαν αδύναμοι να το αντιμετωπίσουν, γιατί κρύβονταν πίσω από την αναβλητικότητά τους όσον αφορά στο κλείσιμο των ΧΑΔΑ».

ΦΩΝΗ

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε «δυο μέτωπα» προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ».

● Από τη μια η συνάντηση δημάρχων της Πελοποννήσου, με επικεφαλής τους προέδρους της ΠΕΔ Παν. Νίκα και του ΦΟΣΔΑ Γιαν. Σμυρνιώτη, με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ενδιάμεση λύση και

● Από την άλλη την ένταξη της Β΄ Φάσης του διεθνούς διαγωνισμού στην Περιφέρεια με τη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου, τον οποίο ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε καινοτομία και τη λύση που προωθείται μοντέλο.

● ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ για εντοπισμό και εξόρυξη υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο, εγκρίθηκαν από το ΠΕ.ΣΥ. Δυτικής Ελλάδας.

● ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ με επιτυχία οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Τριφυλία, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο.

● ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε δημοσιεύματα της «Ελευθερίας» για σπατάλες στην Περιφέρεια, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, υπογραμμίζοντας ότι όσοι σπιλώνουν και συκοφαντούν τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια θα οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

● ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ διαρκείας οι δικηγόροι της Καλαμάτας για τον κλιματισμό του Δικαστικού Μεγάρου και επιστολή του προέδρου του Δ.Σ.Κ. Κώστα Μαργέλη στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

● ΠΟΛΥΩΡΗ διαδικασία χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για την αναστολή της προσωρινής διαταγής η οποία άφησε «μετέωρη» την Ένωση.

● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, επιστολές και παρεμβάσεις, ρεπορτάζ για τα Μεσσηνιακά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα ύλη της σημερινής φωνής που πρωί-πρωί μπορείτε να βρείτε και στα περίπτερα εκτός Καλαμάτας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.