Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

3μηνη παράταση στα πυρόπληκτα δάνεια. Ικανοποίηση στην επιχειρηματική κοινότητα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δέχθηκε η επιχειρηματική κοινότητα και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την ανακοίνωση τύπου του γραφείου του Πρωθυπουργού μας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι στις επόμενες ημέρες με υπουργική απόφαση θα δοθεί 3μηνη παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, η εξέταση της επέκτασης της ..........

υπουργικής απόφασης 2/22475/0025/25-4-2012 του Φίλιππου Σαχινίδη, ώστε να συμπεριληφθούν στην αναστολή πληρωμής για 1 έτος και τα πυρόπληκτα δάνεια που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μας δίνει την ελπίδα ότι άμεσα θα ικανοποιηθούν και αυτά, αφού στην οικονομική κρίση που περνά η Πατρίδα μας περισσότερο πλήττονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το πρόβλημα ρευστότητας καθημερινά γίνεται μεγαλύτερο.

Φυσικά περιμένουμε στο επόμενο διάστημα και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να υποστηρίξουμε παλαιότερο αίτημά μας για την μετέπειτα μετατροπή των ανωτέρω δανείων σε 30ετούς διάρκειας και με επιτόκιο Εuribor 3μήνου +70%, γιατί η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της δεν θα κρατήσουν μόνον 1 έτος.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας κ. Αντώνη Σαμαρά, που εκφράστηκε στην συνάντηση που είχαμε μαζί του οι Πρόεδροι των 6 Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στις 5 Απριλίου 2012, μετουσιώνεται σε πράξεις από τις πρώτες που υλοποιεί η νέα Κυβέρνηση και μας δίνει την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και τα νέα αναπτυξιακά οικονομικά μέτρα, που θα αντιστρέψουν την μέχρι τώρα αρνητική πορεία στις εργασίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.