Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας

Αίσθηση εγκατάλειψης από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχουν οι κάτοικοι του Πηδήματος.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, Βασ. Μπαρούνης, αναφέρθηκε........

στην αποκοπή της υφιστάμενης επαρχιακής οδού, προς εκτέλεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας – Καλαμάτας. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κατασκευαστεί γέφυρα στην ευθεία του σημερινού επαρχιακού δρόμου προς το Πήδημα και δίπλα αγωγός για την απορροή ομβρίων. Όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε «και καταλήξαμε να περνάμε εμείς από τον αγωγό ομβρίων, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο κόμβος που είχε βελτιωθεί πρόσφατα στην παλιά εθνική οδό».

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ο κίνδυνος πλημμύρας για την περιοχή, ενώ έγινε αναφορά στην προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος των πηγών του Πηδήματος, από τις οποίες υδρεύεται η Καλαμάτα...


ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΜΠΑΛΑΚΙ» μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων η διαχείριση απορριμμάτων κατά το μεταβατικό διάστημα.

Το καυτό θέμα των σκουπιδιών προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η ΦΩΝΗ», φιλοξενώντας δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ Παν. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει διάσταση απόψεων. Η συνέχεια επί της σελίδας…

● ΠΟΛΛΑΠΛΑ τα μηνύματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή Κ.Ο. της Ν.Δ. και οι κυβερνητικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα.

● ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ η Περιφέρεια αντιμετωπίζει σήμερα στη Γιάλοβα την έξαρση των κουνουπιών.

● Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Παν. Αλευράς δήλωσε ότι αρχίζει η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν εργασίες συντήρησης και βελτίωση στο δρόμο Καλαμάτα-Σπάρτη.

● ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανακοίνωσε χθες ο Παν. Νίκας δηλώνοντας λύση σ’ ένα τεράστιο πρόβλημα, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες το Λιμενικό Ταμείο, περνάει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

● ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση από το βουλευτή Μεσσηνίας για την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και τον συμψηφισμό με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο Δημόσιο.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και πρόσκλησή του να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, ενώ ο Ισραηλινός πρέσβης σύντομα θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο σημερινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» που μπορείτε να βρείτε πρωί-πρωί στα περίπτερα και την Τριφυλία.

● ΕΠΙΣΗΣ, άρθρα, σχόλια και παρεμβάσεις από επώνυμους της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής στη Μεσσηνία, πολιτιστικά, εκδηλώσεις, αθλητικά και αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ». .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.