Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΒΑΣΕΙΣ 2012. Κάτω από τη βάση διαμορφώνεται ο βαθμός εισαγωγής για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου 1,5 μήνα από σήμερα, μετά το πέρας των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων για Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ο Ελέυθερος Τύπος αναφέρει ότι οι βάσεις θα διαμορφωθούν σε ΑΕΙ κάτω από το 10, ενώ κάτω από το 5 θα διαμορφωθεί η βαθμολογία για τα ΤΕΙ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα μηχανογραφικά δελτία.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:..........


Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των φιλολόγων και των δικηγόρων οι αριστούχοι, που αυξήθηκαν φέτος-κατά 700- θα καθορίσουν τις βάσεις των περιζήτητων σχολών όπως Νομική, Φιλολογία και Ψυχολογία με έδρα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, η μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης που διεκδικούν αποκλειστικά σχολές του 1ου πεδίου αναμένεται να χαλαρώσει τις βάσεις στις χαμηλότερες σχολές της κατηγορίας, αυτές που κινούνται γύρω στα 14.000 μόρια.

Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, στις Φυσικομαθηματικές και στα Πολυτεχνεία, η πτώση στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αγγίξει τα 250 με 300 μόρια, ενώ μεγαλύτερη θα είναι στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Καμία από τις περιζήτητες σχολές των δύο πεδίων δεν προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Πτώση που θα αγγίξει τα 500 μόρια αναμένεται στις βάσεις των Αρχιτεκτόνων εξαιτίας των χαμηλότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των δύο σχεδίων.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των γιατρών οι βάσεις δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν πολύ κοντά στα περσινά επίπεδα με την Ιατρική Αθήνας να συγκρατείται κατά μόλις 100 μόρια πάνω από τα 19.000 έναντι 19.153 που είχε συγκεντρώσει ο τελευταίος περσινός εισακτέος της.

Παρόμοια αναμένεται η κατάσταση και στο 5ο πεδίο, στα Οικονομικά, όπου ενδέχεται να ανέβει η βάση κατά 50 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.