Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Έμφραγμα» στην έκδοση αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων Καλαμάτας

Καθυστερήσεις 12 και 14 μηνών στην έκδοση αποφάσεων παρατηρείται στα...........

πολιτικά δικαστήρια της Καλαμάτας.

Το πρόβλημα οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού και στον τρόπο λειτουργίας δικαστών. Το όλο πρόβλημα αναγνωρίζει ως πολύ σοβαρό και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ο οποίος, ερωτώμενος από το «Θ», απάντησε πως τις επόμενες ημέρες προτίθεται να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τις καθυστερήσεις αυτές. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως για μια αγωγή έξωσης, χωρίς αντιδικία, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης εδώ και 15 μήνες!

Παρά την εφαρμογή του νέου νόμου, του επονομαζόμενου «Δίκαιη Δίκη», οι αποφάσεις καθυστερούν να εκδοθούν, ενώ ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι ο νόμος αυτός στην πλειοψηφία του είναι ανεφάρμοστος. Για παράδειγμα, για τα ασφαλιστικά μέτρα προβλέπει ότι ο δικαστής την επόμενη ημέρα πρέπει να εκδώσει απόφαση. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΣ ΕΝΑΓΩΝΙΕΣ προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για την εξεύρεση μεταβατικής λύσης στο πρόβλημα με τα σκουπίδια, με την αναζήτηση 1+4 χώρων διαχείρισης , προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ». Άλλα θέματα που προβάλλει στις σελίδες της είναι:
• Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ των 91 απλήρωτων συμβασιούχων του Δήμου Τριφυλίας, τους οδήγησε σε κατάληψη του Δημαρχείου στην Κυπαρισσία.
• ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ της Τριφυλίας ζητούν από την κυβέρνηση τήρηση των υπεσχημένων για ελαφρύνσεις και όχι άλλες φοροεπιβαρύνσεις. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κωνσταντόπουλος δίνει τη διάσταση των προβλημάτων των πολύτεκνων οικογενειών.
• ΦΥΤΕΙΑ με 196 χασισόδεντρα εντοπίστηκε σε περιοχή της Μεσσήνης και συνελήφθη ο 54χρονος Έλληνας καλλιεργητής, που οδηγείται στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
• ΣΤΟ ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ο διοικητής εκφράζει την ικανοποίησή του.
• ΕΝΤΑΣΗ χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και ευτελισμός των διαδικασιών για δύο σπουδαία δημοτικά έργα.
• ΑΡΧΙΖΕΙ η χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού για τους αγρότες από την Αγροτική Εστία για το 2012.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Δημ. Καφαντάρη με τον υφυπουργό Μ. Βολουδάκη για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ και ΑΘΛΗΤΙΚΑ δρώμενα της Μεσσηνίας, άρθρα, σχόλια και παρεμβάσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και τα ζητήματα της καθημερινότητας, καθώς και αγγελίες που απεικονίζουν τα συμβαίνοντα στη Μεσσηνιακή Κτηματαγορά συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.