Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τρείς και ο κούκος στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα.

Τίτλοι Τέλους για το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. Συγκέντρωση 300 ατόμων (η τελευταία της ιστορίας του;) με το μυαλό στο αύριο του Κόμματος.

Οι τίτλοι τέλους για το ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέραμε έπεσαν, για την Μεσσηνία τουλάχιστον, το βράδυ της Πέμπτης.
Παρά την τεράστια κινητοποίηση που έκαναν όλα τα ενεργά στελέχη του Κόμματος στην Μεσσηνία για την κεντρική προεκλογική ομιλία της Καλαμάτας μόνο 250 με 300 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Τόσους είδε η Αννα Διαμαντοπούλου να.........

προσέχουν την ομιλία της το βράδυ στο Λιμάνι.

Τόσο λίγοι σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση και στιγμή. Μια εικόνα που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η λογική συνέχεια της Πανελλήνιας εικόνας. Χαμηλά ποσοστά, παράδοση πλήρης στην δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων και το κυριότερο, το μυαλό σε όσους έμειναν στην επόμενη μέρα. Ο νέος σχηματισμός που οραματίζεται ο Βενιζέλος, πιθανότατα με νέο όνομα και σύμβολα όλοι ξέρουν ότι πιθανότατα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Και τα στελέχη της Μεσσηνίας οραματίζονται το δικό τους πολιτικό αύριο. Εκείνο που φαίνεται είναι ότι θα δοθεί μάχη για να κρατηθεί η έδρα της Νάντιας Γιαννακοπούλου καθώς υπάρχουν διαρροές τόσο πρός τα αριστερά όσο και στα δεξιά των απλών ψηφοφόρων. Ο κόσμος της μεγάλης, μέχρι πρόσφατα παράταξης, είναι μπερδεμένος, απογοητευμένος και αβέβαιος για το αύριο. Ίσως το βράδυ πράγματι να μετείχε στην τελευταία συγκέντρωση του ιστορικού κόμματος στον νομό μας.

Για Κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης μίλησε η Αννα Διαμαντοπούλου που εξήγησε και τις βασικές γραμμές πολιτικής των δυο τελευταίων ετών. Έθεσε το ερώτημα, αν μπορεί κανείς να καταλάβει τι θα είχε γίνει στη χώρα μας αν το ΠαΣοΚ, δεν είχε πάρει τα μέτρα που πήρε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, χωρίς κόπο, χωρίς προγράμματα, χωρίς μεταρρυθμίσεις, χωρίς αλλαγή κουλτούρας», όπως «δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση εκτός ευρώ», τόνισε, σήμερα το βράδυ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι της Καλαμάτας η Άννα Διαμαντοπούλου, μπροστά σε 250 – 300 κομματικά στελέχη κυρίως.
Οπως γράφει και το Pelopsnews από όπου και η φωτο η κ. Διαμαντοπούλου, έκανε αναδρομή σε δύσκολα χρόνια της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μετά από 40 χρόνια τώρα βιώνουμε την πιο δύσκολη στιγμή. Μίλησε για την ένταξή μας στην ΟΝΕ, αλλά και για την πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση από ποτέ, που έχει μπροστά του το ΠαΣοΚ.

«Δεν σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι την απάντηση στον φόβο για στην ακυβερνησία «μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ελληνικός λαός που κρατά το κλειδί των εξελίξεων».

Προειδοποίησε ακόμη ότι θα οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις αν η χώρα κυβερνηθεί από τη μια ή την άλλη πλευρά, «με μεγάλες δυνάμεις να μένουν εκτός κυβέρνησης, περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης για να ανδρωθούν οι ίδιες».

Όπως εξήγησε ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πυρήνα τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, καθώς σε αυτή την περίπτωση, θα υπήρχε κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά όχι στην κοινωνία και ένα τέτοιο σχήμα θα είχε απέναντί του οξύτατη «κοινωνική αντιπολίτευση» και αναξιοπιστία στο εξωτερικό. «Ό,τι και αν κάναμε, θα ήταν πολύ μικρό και άχαρο μπροστά στον "απαγορευμένο καρπό" της "ακύρωσης του Μνημονίου", που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι ακυρώθηκε ακόμα και αν απλώς αλλάξει όνομα και λέγεται «Πρωτόκολλο», σημείωσε.

Σε αυτή την περίπτωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κρυμμένος στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης να περιμένει η χώρα να προσκρούσει στο αδιέξοδο», τόνισε, ενώ απέρριψε ως αναποτελεσματική και την άλλη λύση, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ.

Messinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.