Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη Τατούλη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Π. Τατούλης: Το πολιτικό εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου έχει αποδείξει ότι παρέχει λύσεις σε όλα τα ζητήματα του τόπου, χωρίς να περιμένουμε κανένα μεσσία που θα μας σώσει

Μήνυμα ελπίδας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενάντια στην αδράνεια και την έλλειψη συνεννόησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, τονίζοντας με έμφαση ότι «προχωρούμε μεθοδικά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση του σχεδίου δράσης μας.
Στην Πελοπόννησο μπορούμε να συνεννοηθούμε, ........

όπως αποδείχθηκε στις σημερινές συναντήσεις με όλους τους Δήμους και φορείς της Μεσσηνίας».

Για μία ακόμη φορά, κατά στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης, πρόταξε την πολιτική του θέση, ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αποτελούν τη λύση στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση. «Το πολιτικό εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου, με βασική αρχή τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, έχει αποδείξει ότι παρέχει λύσεις σε όλα τα ζητήματα του τόπου, χωρίς να περιμένουμε κανένα μεσσία που θα μας σώσει», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε τη σταθερή, και αποτελεσματική πλέον, προσήλωση της νέας αιρετής Περιφέρειας στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ως μονόδρομο ανάπτυξης.

Προβλήματα επαγγελματιών παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας
Κατά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας, τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, το Επιμελητήριο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, συζητήθηκαν στο σύνολό τους τα προβλήματα του νομού και ειδικότερα της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας. Ο κ. Τατούλης με σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, ζήτησε, αφενός, την τήρηση της νομιμότητας και, αφετέρου, κατανόηση και ανοχή απ’ όλες τις πλευρές καθώς, «χωρίς στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν έχουμε οικονομία. Σε τούτη την κρίσιμη περίοδο πρέπει να υπάρξει ενίσχυση δίνοντας στις επιχειρήσεις περιθώρια. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με όλους τους φορείς και τους πολίτες, ώστε να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις».

Διεθνές Προπονητικό Κέντρο Καλαμάτας
Στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη του Περιφερειάρχη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας σε Διεθνές Προπονητικό Κέντρο, με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης του προπονητικού τουρισμού, καθώς η πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζει έντονο διεθνές ενδιαφέρον από αθλητές υψηλού κύρους. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη αναβάθμισής του σταδίου της Καλαμάτας, γεγονός το οποίο θα συντελέσει ευεργετικά στη δημιουργία συνόλου πολιτικών προσέλκυσης προπονητικού – αθλητικού τουρισμού. Ο κ. Νίκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειές του, οι οποίες κινούνται, όπως δήλωσε, προς την κατεύθυνση υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος για τους πολίτες της Καλαμάτας και όχι μόνο.

ΓΟΕΒ
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με αντικείμενο το Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων και τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλου, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, η οποία οδηγεί σε υπέρβαση των δυσχερειών που τίθενται από άλλους φορείς.

Οδικός άξονας Βαλύρα – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη,
Κατά την παρουσίαση της προόδου των εργασιών για το έργο – σημαία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του οδικού άξονα Βαλύρα – Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, o κ. Τατούλης ζήτησε τις άμεσες ενέργειες όλων των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση της μελετητικής προσέγγισής του. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέριμνα και την κινητικότητα της Περιφέρειας και έθεσε στη διάθεσή της κάθε βοήθεια όπου απαιτηθεί.

Τουριστική τόνωση Μεσσηνίας
Πραγματοποιήθηκε, τέλος, συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το επίπεδο κρατήσεων και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού και, ειδικότερα, για τη Μεσσηνία και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει μπει μπροστάρης προσέλκυσης εταιρειών low cost και έχει κινήσει τις διαδικασίες για την αναβάθμισή του. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τους φορείς του τουρισμού ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για το branding και το σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.