Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Άρθρο. Πρέπει να γίνουν (πολιτιστικές εκδηλώσεις από το δήμο Τριφυλίας).

Μπορεί να σας κούρασα, όλες αυτές τις μέρες με την απόφαση, που δεν υπάρχει, για τα πολιτιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με κίνδυνο κάποιοι καλοθελητές ακόμη και να με «κακοχαρακτηρίσουν», αλλά ας λένε ό,τι θέλουν.

Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, επειδή έπραξα το αυτονόητο. «Αποκάλυψα» και σας μετέφερα τι και πώς, ακριβώς, έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες και την καταψήφιση του θέματος για ανάθεση στην Κοινωφελή Επιχείρηση της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού και επιχορήγησή της, για το σκοπό αυτό, μέχρι του ποσού των 40.000 ευρώ!

Οφείλω να τονίσω, για να το ξεκαθαρίσω και ..........

αυτό, πως σε καμία περίπτωση δε λέω- ούτε και θέλω- να μη γίνουν εκδηλώσεις. Κάθε άλλο, μάλιστα! Είχα και έχω σταθερή άποψη και θέση ότι πολιτιστικές εκδηλώσεις έπρεπε και πρέπει να γίνουν και ότι ο Δήμος και το Σώμα δεν πρέπει να γίνουν «νεκροθάφτες του πολιτισμού»- δική μου φράση, που είπα στο δήμαρχο και πολύ καλά έκανε και τη χρησιμοποίησε στη συνεδρίαση!

Άλλωστε, επ' αυτού, έγραψα συγκεκριμένα και στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Τετάρτης: «Ερωτηματικά, αλγεινή εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκαλεί και η στάση των παρόντων στη συνεδρίαση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, που, χωρίς ουσιαστικά και πειστικά επιχειρήματα, καταψήφισαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις! Αν η απόφαση αυτή δεν ανατραπεί ή ανακληθεί, άμεσα, με νεώτερη απόφαση του Σώματος, δε θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο οι λίγες, έστω, πολιτιστικές εκδηλώσεις που προτάθηκαν και, ουσιαστικά, οι σύμβουλοι που αρνήθηκαν τη θετική ψήφο, θα θεωρηθεί πως στερούν από τους πολίτες, που πληρώνουν το πολιτιστικό τέλος και το οποίο είναι ανταποδοτικό, τη χαρά της συμμετοχής σε μια εκδήλωση στην περιοχή τους, που είναι και η μόνη διέξοδος που μπορεί ο Δήμος να προσφέρει από τα πολλά προβλήματα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας!».

Η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε ορισμένα επιχειρήματα προσπαθώντας, ανεπιτυχώς για μένα, να δικαιολογήσει την άρνησή της, κάποια από τα οποία ωστόσο, αναγνωρίζω, είχαν μια «βάση». Όμως, δεν ήταν λόγος αρνητικής τοποθέτησης για τα πολιτιστικά, αφού άπτονται της διοίκησης, της λειτουργίας και της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, από τη Δημοτική Αρχή, που πολλά μπορεί να τις προσάψει κανείς, ακόμη και για ανικανότητα, ανοργανωσιά, διάλυση των υπηρεσιών κ.ά. Άλλο, όμως, αυτό!

Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης που αρνήθηκαν τη θετική ψήφο, χρησιμοποίησαν και εκείνοι κάποια από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τις ελλείψεις, την καθημερινότητα με τα σκουπίδια. Ουσιαστικά, δηλαδή, «μέμφθηκαν» τη δημοτική διοίκηση, το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους! Άλλο μέγα «πολιτικό» θέμα αυτό! Για τα σκουπίδια, για τα πετρέλαια, για τις λάμπες κ.ά. οι πολίτες πληρώνουν τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, που και αυτά είναι ανταποδοτικά, όπως ανταποδοτικό είναι και το πολιτιστικό τέλος. Αν δεν έχει πετρέλαιο το απορριμματοφόρο, να του βάλουν με λεφτά από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όχι από το πολιτιστικό τέλος!

Το πολιτιστικό τέλος οφείλουν το να διαθέσουν για το σκοπό που θεσπίστηκε! Για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, βεβαίως!
Εκδηλώσεις, ξαναλέω, πρέπει να γίνουν! Μετά από νέα και θετική απόφαση του Σώματος, ασφαλώς!

3 σχόλια:

  1. Κυριε Γιαννοπουλε, απο ποτε εγινες ο ρυθμιστης των θεματων πολιτισμου, αθλητισμου και οτι αλλο ειναι υπο την αιγιγα του Δημου;
    Η ενημερωση ειναι πραγματι εργο αρεστο και χρησιμο, ως εκει ομως.
    Οι κρισεις για το τι ψηφισε και τι σταση κρατησε ο ενας και ο αλλος ανηκουν στους αναγνωστες, η δικη σου περιτευει και δη εκ του πονηρου μονο βλαβη κανει στο μεσο τοπ οποιο σου δινει βημα λογου.
    Ας αφησεις για το καλο ολων την προπαγανδα, ας αποφασισει το ανγνωστικο κοινο, για οτι θεση, οτι αποφαση παιρνει η πλειοψηφια ή η μειοψηφια του Δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 8,56 ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΕΝΑΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΥΤΟΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.ΚΑΘΕ ΤΑΒΛΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΗΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα στην ρήση " κάθε τάβλα βρίσκει το καρφί της" θα διερωτηθω ταυτόχρονα όμως : με πόση ευκολία ασκείτε ανώνυμη κριτική σε έναν Επαγγελματία που υπογράφει το λόγο του??? Και εγώ που είμαι ένας ανέμελος αναγνώστης, γιατί θα πρέπει να συμμεριστώ την δική σας ανώνυμη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ εναντίον του, όταν μάλλιστα , οφείλω να ομολογήσω , πως ο άνθρωπος, ο Κος Γιαννόπουλος εννοώ, απλώς τα αυτονόητα καταγράφει. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ. Την στιγμή που τα "παίρνεις", Πως αποφασίζεις να μην δώσεις? Και ποιός είσαι εσύ που αποφασίζεις να μην δώσεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.