Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ληξηπρόθεσμες οφειλές: Εως 29 Ιουνίου οι αιτήσεις για ρύθμιση

Νέα παράταση – διευκόλυνση σε χιλιάδες ληξιπρόθεσμους οφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση που έχει θεσπιστεί αποφάσισε να δώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των εφοριών και τη λήξη της προηγούμενης προθεσμίας υπαγωγής.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου...........

υπουργού κ. Γ. Ζανιά, παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών δείχνει να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την πρόσφατη εγκύκλιο που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο γενικός διευθυντής φορολογικών ελέγχων και με την οποία καλούσε όλες τις εφορίες να προχωρήσουν σε άμεση κινητοποίηση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών με βασικά εργαλεία τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζανιάς, με στόχο την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έδωσε εντολή για να προχωρήσουν μία σειρά διασταυρώσεις και να δοθούν στοιχεία στις εφορίες προκειμένου να μην ξεφύγει κανείς.

Η διασταύρωση αφορά:
α) Φορολογούμενους που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

β) Των 1500 μεγαλύτερων οφειλετών

γ) Λοιπών οφειλετών μεσαίας κατηγορίας.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η διασταύρωση πραγματοποιείται με βάση στοιχεία δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν σε τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό των τελευταίων δύο ετών, σε ακίνητα που υπάρχουν στο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε τόκους των καταθέσεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις εντολές που έχει δώσει ο υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. (όπως ορίζεται με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2010/24/ΕΕ στο ελληνικό δίκαιο ν.4072/86Α΄ 11/4/2012) και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό, κ. Γ. Ζανιά με τους Προϊσταμένους των μεγαλύτερων ΔΟΥ και με αντικείμενο την εξέταση της προόδου των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις επισκέψεις σε ΔΟΥ την 28/05/2012 και κατά τη συνάντηση στις 30/05/2012, όπως: αποτελέσματα υλοποίησης διασταυρώσεων οφειλετών, προσωρινοί έλεγχοι Φ.Π.Α., ενέργειες ΔΟΥ σε σχέση με ελεγχθείσες υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.