Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βάσεις 2012: ποιες οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις στις βάσεις 2012 ύστερα από το τέλος των Πανελληνίων; Tι αναφέρουν οι βαθμολογητές για τις Βάσεις 2012;

Οι φετινές εξετάσεις θα μείνουν στην ιστορία για τις αντικρουόμενες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής , το οποίο μαζί με τα Μαθηματικά φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τις βάσεις 2012 σε πτωτική πορεία.
Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν κυρίως, ..............

ιατρικές , πολυτεχνικές και άλλες θετικές σχολές ενώ τα γραπτά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης συγκεντρώνουν καλύτερες βαθμολογίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα τρία στα τέσσερα γραπτά της Φυσικής δεν «πιάνει» ούτε τη βάση. Μάλιστα οι βαθμολογητές επισημαίνουν ότι δεν ήταν δύσκολο μόνο το επίμαχο Γ4 αλλά και το σύνολο των θεμάτων «έκρυβε» δυσκολίες , που προβλημάτισαν πολύ τους υποψηφίους.

Οι βαθμολογητές αναφέρουν ότι τα μαθηματικά φαίνεται να είναι το «βατερλό» των υποψηφίων, καθώς και εκεί η εικόνα των γραπτών δεν είναι πολύ καλή και πολλά γραπτά βαθμολογούνται με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Επίσης και η Νεοελληνική γλώσσα προβλημάτισε τους υποψηφίους και κυρίως η περίληψη που λίγα γραπτά πήραν σε αυτό το θέμα καλή βαθμολογία.

Οι χαμηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με την κατάργηση της βάσης του 10, αλλά και την επαναφορά ειδικών ρυθμίσεων για πολυτέκνους θα οδηγήσουν για μία ακόμα χρονιά, όπως επισημαίνουν όσοι ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων, σε είσοδο σε Πανεπιστήμια , ακόμα και με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης , αδικημένοι είναι οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης καθώς τα ιδιαίτερα δύσκολα θέματα έκαναν ακόμα και τους προετοιμασμένους υποψηφίους να μην γράψουν τα αναμενόμενα. Ο κ. Βαφειαδάκης επισημαίνει οτι η ακριβώς αντίστροφη βαθμολόγηση των γραπτών της Θεωρητικής θα οδηγήσει σε άνοδο των βάσεων 2012 στις Φιλοσοφικές και Νομικές Σχολές.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για πτώση στις βάσεις των Ιατρικών Σχολών κάτω από τις 19.000 , ενώ πτωτική αναμένεται ότι θα είναι και η πορεία στις βάσεις 2012 των άλλοτε περιζήτητων Παιδαγωγικών Σχολών. Η απότομη άνοδος των Παιδαγωγικών Σχολών συνδυάστηκε με την επιθυμία για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας, γεγονός που δεν ισχύει πλέον.

Τη μεγαλύτερη πτώση στις βάσεις 2012 αναμένεται να έχουν οι Φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της κακής εικόνας των γραπτών σε Φυσική και Μαθηματικά , ενώ στην πτώση θα συμπαρασυρθούν και σχολές του Πολυτεχνείου .
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται την Παρασκευή με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, για τους υποψηφίους που τα έχουν επιλέξει.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στα αγγλικά , ενώ η εξέταση των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου, με το γραμμικό σχέδιο.

Πότε θα γίνει η υποβολή μηχανογραφικών

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων 2012, τουλάχιστον των βασικών μαθημάτων, θα πρέπει οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν τα Μηχανογραφικά Δελτία του 2012.

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα μπορούν οι φετινοί υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες και διεκδικούν μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα μηχανογραφικά τους.

Για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είναι απαραίτητος ο κωδικός ασφαλείας (password), τον οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να παίρνουν από τα λύκεια, από σήμερα και μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων 2012, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής περί τα τέλη Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.