Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ελληνας χάκερ ετών 13ων είχε «χτυπήσει» τις περισσότερες κρατικές ιστοσελίδες!

Eνας 13χρονος, ο μικρότερος σε ηλικία χάκερ που έχει ποτέ βρεθεί στην Ελλάδα, εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Ο πιτσιρικάς φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene, που θεωρείται ο ελληνικός βραχίονας των Anonymous, και η οποία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.

Μάλιστα, ο 13χρονος θεωρείται από ...........

τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδας.

Ο πιτσιρικάς, που φοιτά στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, και είναι μάλιστα ένας από τους καλύτερους μαθητές, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι «έπαιζε» στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική έκλεβε κωδικούς από προφίλ χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης G.H.S.

Στις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, τέσσερα ρούτερ, δύο σέρβερ, επτά usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα άτομα αυτά, βάσει των μέχρι τώρα ερευνών της Αστυνομίας, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.