Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Mε black out απειλείται η χώρα καλοκαιριάτικα λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ΔΕΗ

Στο σκοτάδι κινδυνεύει να βυθιστεί η χώρα τον Ιούλιο, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ εξαιτίας δανείων που λήγουν και έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης αλλά και των λογαριασμών που δεν πλήρωναν οι πολίτες διότι περιελάμβανε το γνωστό χαράτσι.

Πριν τις εκλογές η εταιρία ενισχύθηκε ...........

εκτάκτως με ποσό της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, με το κύριο μέρος να προέρχεται από την επιστροφή των δόσεων Μαρτίου και Απριλίου του Ειδικού Τέλους Ακινήτων στην εταιρία (250 εκατ. ευρώ), που δόθηκαν ως ταμειακή διευκόλυνση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Επιπλέον 130 εκατομμύρια αφορούσαν επιστροφή φόρου. Η ταμειακή αυτή διευκόλυνση ωστόσο παύει στα τέλη Ιουλίου και η ΔΕΗ θα κληθεί να επιστρέψει στο δημόσιο τα ποσά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Μέσα στον Ιούνιο η εταιρεία θα κληθεί να αναχρηματοδοτήσει και δάνεια που λήγουν, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ. για τα οποία έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης. Την ίδια ώρα η ανάσα που περίμενε η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθυστερεί. Οι ελπίδες στρέφονται στην πρόταση για δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών, που όμως πρέπει να πάρει το πράσινο φως της τρόικας.

Zoom News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.