Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ένα βιολί Στραντιβάριους στην Καλαμάτα!

Ο γοητευτικός ήχος ενός από τα αριστουργηματικά έγχορδα όργανα που κατασκεύασε ο περίφημος Αντόνιο Στραντιβάρι στην Κρεμόνα της Ιταλίας στις αρχές του 18ου αιώνα (τα οποία παραμένουν αξεπέραστα ως και τις μέρες μας με αποτέλεσμα η αξία τους να αποτιμάται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ το καθένα), θα ακουστεί την Κυριακή 27 Μαϊου στις 8.30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Αφορμή η προγραμματισμένη απο τη ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο συναυλία τριών μουσικών με σημαντική διεθνή καριέρα, του δανοαμερικανού Λαρς Μπιόρνκερ, ευτυχή ιδιοκτήτη του βιολιού κατασκευής Αντόνιο Στραντιβάρι (1714) με το όνομα “Yoldi – Moldenhauer”, του ρωσοσουηδού τσελίστα Λέο Βίνλαντ (καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Κορώνης) και της πιανίστα Κατρίν Γκίσλινγκε από τη Δανία.

Οι τρεις μουσικοί που συνεργάζονται εδω και χρόνια, ............

εμφανιζόμενοι σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής δωματίου της Ευρώπης, θα παρουσιάσουν στη συναυλία αυτή στην Καλαμάτα (την οποία οργανώνει και στηρίζει οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ), ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με δύο πιάνο-τρίο (Μπετόβεν, έργο 11 και Μπραμς έργο 87), καθώς και έργα Σοστακόβιτς, Σοπέν και Κράισλερ.

Εισιτήρια προς 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (σπουδαστικό, μαθητικό, μειωμένο), με τα έσοδα να διατίθενται υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονέων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Ludwig van Beethoven:
Πιάνο-τρίο έργο 11, σε σι ύφεση μείζονα

Dimitrij Schostakovitch:
Adagio από τη Σουίτα Μπαλέτου αρ. 2 (1951)

Frédéric Chopin:
Νυχτερινό σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 9 αρ.1

Fantaisie Impromptu σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 66
Fritz Kreisler: Menuet
Allegretto στο στυλ του Boccherini

Johannes Brahms:
Πιάνο-τρίο έργο 87, σε ντο μείζονα

Lars Bjørnkjær, βιολί
Leo Winland, τσέλο
Katrine Gislinge, πιάνο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.