Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκτός αγοράς ένας ακόμη προμηθευτής ρεύματος

Eκτός Μητρώου Προμηθευτών έθεσε ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) την Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή ΑΕ, η οποία διαθέτει περίπου 200 πελάτες.

Οπως ανακοίνωσε ο Λειτουργός της Αγοράς, οι ...........

πελάτες της ελληνικής θα εκπροσωπούνται για τους επόμενους τρεις μήνες από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, δηλαδή τη ΔΕΗ, από αύριο 30.05.2012 και ώρα 00:00, ενώ η ΡΑΕ με ανακοίνωσή της καλεί σε ακρόαση δύο προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς ρεύματος και τον διαχειριστή του δικτύου, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανάκλησης των αδειών της.

Παράλληλα, η Αρχή αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες παρόμοιες διαδικασίες και για τους άλλους συμμετέχοντες που φέρονται να έχουν οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του διαχειριστή και του λειτουργού της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από τους πρώτους ελέγχους των στοιχείων, για τη μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών προμήθειας, υπάρχουν μικρά χρέη, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αμφισβητούνται ή δεν αναγνωρίζονται από τις εταιρείες ως ληξιπρόθεσμα. Σε κάθε περίπτωση, τα χρέη αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγάλα φέσια που άφησαν πίσω τους τα δύο κανόνια σε Hellas και Energa και το κανόνι της Vivid που ακολούθησε. Το μεγαλύτερο ποσό που φέρεται να οφείλει εταιρεία δεν ξεπερνά το 1 έως 2 εκατ. ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΡΑΕ αναμένεται να ξεκινήσει τις κλήσεις των εταιρειών, που φέρονται να έχουν - έστω και μικρά - ανοίγματα προς τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και το ΛΑΓΗΕ, ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ακροάσεων θα ληφθούν και τα επόμενα μέτρα.

Kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.