Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Είναι σοβαρά πράγμα αυτά που κάνετε με τον Προϋπολογισμό φίλτατοι της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας;

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Με ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια μεταφέρουμε στους αναγνώστες του «Θ» - κατοίκους της Τριφυλίας τα τεκταινόμενα στο δήμο Τριφυλίας. Ενημερώνουμε για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της δημοτικής Αρχής, τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των Επιτροπών, τη δράση του δημάρχου και των στελεχών της δημοτικής διοίκησης, τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων καθώς επίσης παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η περιοχή με στόχο να συμβάλουμε από το δικό μας μετερίζι στην επίλυσή τους και να δημιουργηθούν, ει δυνατόν, προϋποθέσεις και υποδομές που απαιτούνται για αναπτυξιακή προοπτική της Τριφυλίας.

Πολλές φορές, μάλιστα, δεν έχουμε διστάσει...........

να είμαστε καυστικοί και σκληροί στη κριτική μας προς τη δημοτική Αρχή του κ. Κόλλια. Αν δε μας έδιδαν οι ίδιοι οι τοπικοί άρχοντες την αφορμή, προφανώς και δε θα είχαμε λόγο να ασκήσουμε κριτική. Όταν όμως συντρέχουν οι λόγοι, ασφαλώς και δεν κάνουμε τα στραβά μάτια! Συνεδριάζει, λοιπόν, αύριο το απόγευμα, στις 8, το δημοτικό συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα «Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012». Η πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Σώματος έχει αριθμό πρωτοκόλλου 14239 και ημερομηνία 25-05-2012, δηλαδή η πρόσκληση εκδόθηκε την Παρασκευή.

Ψάχνοντας χθες για τον Προϋπολογισμό, για να γράψω στο «Θ» για τη συνεδρίαση, ανακάλυψα έκπληκτος πως ο Προυπολογισμός «θα» συζητηθεί και «θα» συνταχθεί, αρμοδίως, στην Οικονομική Επιτροπή σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Πρωτοκόλλου 14234 πρόσκληση του προέδρου της Οικ. Επιτροπής στις 25-05-2012. Δηλαδή, ο Προυπολογισμός που «θα» συζητηθεί αύριο στο δημοτικό συμβούλιο, την Παρασκευή που εκδόθηκε η πρόσκληση του Δ.Σ. δεν είχε συνταχθεί στην Οικ. Επιτροπή. Όχι μόνο δεν είχε συνταχθεί, αλλά την ίδια μέρα, την Παρασκευή, εκδόθηκε και η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής για τη σημερινή συνεδρίαση για τη σύνταξη του Προϋπολογισμού. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι έπρεπε, όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), να έχει ψηφιστεί προ πολλών μηνών και πριν το τέλος του 2011! Εκδόθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. για ψήφιση του Προϋπολογισμού, χωρίς να υπάρχει Προυπολογισμός, αφού σήμερα, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., «θα» συζητηθεί η σύνταξη του Προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή!

Αν αυτό δε δείχνει και δεν αποδεικνύει την ελαφρότητα και την προχειρότητα, που φτάνουν στα όρια ανευθυνότητας, με την οποία η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει αυτό το κορυφαίο για το δήμο γεγονός, όπως είναι σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού, τότε τί; Τί άλλο περισσότερο; Μήπως και για αυτό φταίει ο κακός «Καλλικράτης», το Μνημόνιο και η Τρόικα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.