Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις άδειες χρήσης νερού

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 28-05-12

Κοινοποίηση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &ΧΩΡ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΟΥ.
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ &ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Αξιότιμοι κύριοι

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την απλοποίηση των..........

διαδικασιών της ΚΥΑ 110424 11-4-12 "διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού."
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων βρίσκεται γεωπόνος του Δήμου για να συνδράμει στις αιτήσεις των παραγωγών. Ενώ και ο Αγροτικός Σύλλογος με ανακοινώσεις του, προτρέπει τους παραγωγούς να σπεύσουν για να φτιάξουν τις αιτήσεις τους. Αντιμετωπίζουμε την άρνηση όμως των παραγωγών να συμμετέχουν, λόγω των παρακάτω αιτημάτων..

1) Παράταση μικρού χρονικού διαστήματος αφού η τελευταία τροποποίηση έγινε στις 11-04-12 ενώ η ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε στις 16-05-12.

2) Η απαγορευτική απόφαση από τις τότε Νομαρχίες για μεταφορά νερού άνω των 1500μ, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Πρόταση μας είναι ότι μπορεί και πρέπει να γίνει εξοικονόμηση νερού όχι όμως διακοπή της άρδευσης. Άρα όρια για μεταφορά θα πρέπει ισχύσουν από δω και πέρα και όχι σε παγιωμένες καταστάσεις χωρίς επέκταση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται όσο και των δικτύων, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

3) Στα αρδευόμενα αγροτεμάχια, αντί για συμβόλαια που ζητιούνται και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν, να ζητείται το Ε9 όπως κατατέθηκε και στην αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ.

4) Η ανανέωση των αδειών χρήσης νερού κάθε 3 χρόνια πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Ευελπιστούμε στην συμβολή σας ώστε να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που έχουν προκύψει ώστε να περατωθεί χωρίς προβλήματα το πρώτο σκέλος που είναι η καταγραφή, του μεγάλου έργου της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.