Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η στραβός ειν’ ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε

Τι γίνεται όμως αν συμβαίνουν και τα δυο;
Βαρύγδουπες αναλύσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών , γιατί ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε, με τελικό συμπέρασμα, ανάλογο με τη δημοσιογραφική πέννα η τα πολιτικά πιστεύω του εκάστοτε αναλυτή.
Ένας φίλος μου στην αρχή της όποιας πολιτικής παρουσίας μου, μου έδωσε μια συμβουλή που την έχω στο νου μου γιατί πραγματικά διαχρονικά αποδεικνύεται ότι είχε απόλυτο δίκιο.

Μου είπε λοιπόν: <<Προσπάθησε τώρα που αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική, για να παίρνεις σωστές αποφάσεις, να βλέπεις τα πράγματα από ψηλά, σαν να είσαι σε ένα αεροπλάνο και να βλέπεις όλες τις πλευρές, αλλά χωρίς να ακούς τον αχό της επιφάνειας.>>

Ο σοφός λαός λοιπόν έδωσε λύση που πρέπει να ...........

αξιολογήσουν οι πολιτικοί διαχειριστές της κρίσης και εν τοις πράγμασι να αποδείξουν την αξιοσύνη τους.
Ακούγαμε και ακούμε ακόμα ότι οι Έλληνες ψήφισαν με το δίλημμα, μνημόνιο -αντιμνημόνιο, και ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο είναι ο μεγάλος νικητής.
Ας δούμε αν τα αποτελέσματα λένε κάτι τέτοιο, γιατί οι αριθμοί άλλα μας λένε.
Εχομε λοιπόν Μνημονιακό μέτωπο (αν είναι αυτό όπως θέλει να παρουσιάζεται)
ΝΔ βουλευτές 108,ΠΑΣΟΚ βουλευτές 41,συνολικα 149 , δηλ. υπολείπονται δυο για σχηματισμό μιας αδύναμης και επομένως αναποτελεσματικής κυβέρνησης.
Αντιμνημονιακό μέτωπο , 151 βουλευτές με προφανή όπως και παραπάνω συμπεράσματα.
Τι είπαμε λοιπόν στο όλο, και εννοώ στο όλο, πολιτικό σύστημα?

Σκεφτείτε και καθίστε να βρείτε αυτά που σας ενώνουν, (είμαστε βέβαιοι ότι είναι πολλά ),και όχι αυτά που σας χωρίζουν, γιατί το διακύβευμα δεν είναι η πολιτική σας επιβίωση και κυριαρχία, αλλά η ίδια η Ελλάδα, όλοι εμείς που σας ψηφίσαμε.
Αναλογιστείτε την κρισιμότητα των στιγμών και αφήστε στην άκρη τις μωροφιλοδοξίες σας και όταν σκέπτεστε την Ελλάδα μην έχετε στο νου σας, το κομματικό σας ακροατήριο η τον κομματικό ωφελιμισμό σας.

Μην επιδίδεστε σε έναν απέλπιδα αγώνα κομματικού διαγκωνισμού και διδαχτείτε από τα λάθη, τόσο τα δικά σας όσο και τα δικά μας, και κάνετε τη μεγάλη υπέρβαση του κακού εαυτού σας, δώστε λύσεις εφικτές με πολιτικό ρεαλισμό(που μέχρι σήμερα δεν μας έχετε πείσει ότι το κάνετε) και μη χαϊδεύετε τα αυτιά, ούτε τα δικά μας, ούτε του κομματικού ακρωτηρίου σας, γιατί αν καταστραφεί η Πατρίδα ούτε ακροατήριο θα υπάρχει για άρμεγμα και εσείς θα εξαφανιστείτε στη λήθη της Ιστορίας.

Ν.Α,Φωτέας
Μηχανολόγος μηχανικός
Δημ. Σύμβουλος Καλαμάτας
Επικ. Ανεξ. Συνδ. Πρωτοπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.