Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μέχρι τις 31 Μαΐου η ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι τις 31 Μαΐου τρέχει η προθεσμία για την υπαγωγή σε ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μπαίνοντας στη ρύθμιση, η οποία αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη – βεβαιωμένα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012 – έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα, παγώνουν οι διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν σε 24 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 100 ευρώ.

Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης οικονομικής ...............

αδυναμίας οι δόσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 60.

Όσοι φορολογούμενοι αγνοήσουν τη ρύθμιση επιμένοντας να αφήνουν ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύουν με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης τα οποία αφορούν κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.

Προβλέπονται επίσης κατάσχεση ακινήτων αλλά και η λήψη εις βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Για μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα προβλέπεται ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση εφόσον το ποσό είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.

Αν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Για τις καταθέσεις, δεν υπάρχει όριο που να απαγορεύει δέσμευση των λογαριασμών.

24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.