Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εγκανιάστηκε χθές το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας [ VIDEO ]

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα ο νέος χώρος όπου στεγάζεται πλέον το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.
Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Το εικαστικό εργαστήρι δουλεύει από το 1996 στην Κυπαρισσία και σήμερα μεταφέρθηκε σε ένα δικό του χώρο ο οποίος είναι πιο ευρύχωρος, πιο λειτουργικός.

Το εικαστικό εργαστήρι παρέχει μαθήματα ..........

σε όποιον το επιθυμεί.
Σκοπός του είναι να δημιουργήσει εικαστική και αισθητική παιδεία αφού είμαστε περιοχή απομακρυσμένη από πυρήνες δημιουργίας πολιτισμού.

Ζωγραφική με χρώμα, χαρακτική, κατασκευές με διάφορα υλικά, μάσκα ψηφιδωτό, κολάζ είναι μερικά από τα τμήματα που θα βρείτε στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.
Στις ευρύτερες δραστηριότητες του εικαστικού εργαστηρίου περιλαμβάνονται η δημιουργία εκθέσεων, διαλέξεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Ο Δήμος Τριφυλίας φιλοδοξεί, οι μικροί μαθητές του εργαστηρίου να αποτελέσουν την νεα γενιά εικαστικών καλλιτεχνών του Δήμου Τριφυλίας.

Μιλώντας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην ομιλία του είπε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί να βελτιωθεί και να ενδυναμωθεί.
Ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης ζήτησε να συνεχίσει να στηρίζεται αυτή η προσπάθεια υπό το νέο καθεστώς της κοινωφελούς επιχείρισης.

Ο καθηγητής του εικαστικού εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου είπε ότι ο ρόλος της τέχνης στην παιδεία ενός ανθρώπου είναι αναντικατάστατος.
Σκοπός της τέχνης είναι να κάνει να κάνει τον άνθρωπο φορέα και δημιουργό πολιτισμού.

Ήταν μια εξαιρετική οργάνωση από πλευράς δήμου και μια αξιέπαινη προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμού μέσα από τα έργα μικρών και μεγάλων.
Δείτε παρακάτω το Video που επιμελήθηκε συνεργάτης του Φιλιατρά News.





3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια ακόμα μια φορά στον συνεργάτη σας...Χάρη, για την επαγγελματική κάλυψη του πολιτιστικού αυτού γεγονότος των εγκαινίων του νέου χώρου μεταστέγασης του εργαστηρίου, που αφορά τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Και πράγματι η ύπαρξη και η στήριξη ενός Εικαστικού Εργαστηρίου στην Κυπαρισσία, είναι σπουδαία για τον Τριφυλλιακό Δήμο. Μέσα από τον χώρο θα αναδειχτούν νέα ταλέντα και τα ήδη υπάρχοντα, με την εκπαίδευση και την εμπειρία που παρέχει, ο καθηγητής του Νίκος Ζαχαρίου, θα εξελιχτούν....Ευκαιρίες πολύτιμες για την ανάδειξη της τέχνης...και του του πολιτισμού για τον τόπο μας. Πολλοί έπαινοι στον Δήμο και όλους τους παράγοντες που υποστήριξαν την κοινωφελή αυτή επιχείριση!!!
    Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SYNXARITIRIA SE OLOUS TOUS YPEF8YNOUS GIA THN SYNEXIA TOU TOSO ENDIAFERONTOS EIKASTIKOU ERGASTHRIOU. KALH ARXH STON KAINOURGIO MAS XORO KAI KALH ANTAMWSH TO KALOKAIRI MARTHA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΝΟΛΟΓΟ. ΤΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΗΝΕΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Ο ΕΝΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΤΙ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.