Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Kυπαρισσία: Ταλαιπωρία για 35 τουρίστες κρουαζιερόπλοιου

Για τα προβλήματα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, τα οποία διαρκώς εντείνονται και μεγαλώνουν, έχουμε πολλές φορές γράψει.
Προβλήματα, πάντως, εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης στο λιμάνι, αντιμετώπισαν προχθές και 35 τουρίστες, Αμερικάνοι και Ολλανδοί, που έκαναν κρουαζιέρα στον Ιόνιο.

Οι 35 τουρίστες ξεκίνησαν με το μικρό κρουαζιερόπλοιο «Καλλιστώ» από τη Ζέα και προχθές το πρωί «έπιασαν» Κυπαρισσία, για να αποβιβαστούν στο λιμάνι και από εκεί με λεωφορείο να μεταβούν στον Επικούριο Απόλλωνα.
Ωστόσο, όπως μάθαμε, το κρουαζιερόπλοιο ..........

δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, επειδή αυτό δεν είναι χαρτογραφημένο και δεν υπάρχουν ακριβή και επίσημα στοιχεία για τα βάθη της λιμενολεκάνης.

Το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι και οι τουρίστες βγήκαν στη στεριά με μικρά αλιευτικά βαρκάκια. Εκτός από την ταλαιπωρία, η αποβίβασή τους στη στεριά διήρκεσε αρκετή ώρα, με συνέπεια να μην καταφέρουν να περιηγηθούν στην παλιά πόλη και το κάστρο της Κυπαρισσίας, όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει.
Η εταιρεία που διοργανώνει τις κρουαζιέρες είχε αναφέρει στο Λιμενικό Σώμα πως το κρουαζιερόπλοιο θα «έπιανε» Κυπαρισσία και, μάλιστα, έχει αναγγείλει άλλες τρεις ακόμη τέτοιες επισκέψεις.

Ωστόσο, μετά την προχθεσινή περιπέτεια και ταλαιπωρία των τουριστών, φαίνεται πως ξανασκέφτονται το πρόγραμμα και ίσως βγει εκτός σχεδιασμών η Κυπαρισσία, αφού το κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι.

Θαρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Τσάμπα πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για το λιμάνι της Κυπαρισσίας που ακόμα δεν μπορεί να λειτουργήσει....

6 σχόλια:

  1. Ο Κόλιας μόνο για τις μάντρες ξέρει να μιλάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ ΕΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,,,,,,,ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά το ξεκίνησες, καλά το προχώρησες .... στο τέλος το έκαψες. Και φυσικά κόπηκε.
    ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυπαρισσία ενας ονειρεμένος προορισμος για τουρισμό. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ τρελαθήκατε τελείως ? Τι υποδομή έχει η κυπαρισσία για τουρισμό που θέλει και κρουαζιερόπλοια........ Βεβαίως πάντα έχει τους χαμογελαστούς γεμάτους αγάπη φιλόξενους και ταπεινούς ιθαγενείς κυπαρισσιώτες που θα τους υποδέχονται με λουλούδια.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα και θα προσφέρουν καιμπαμπανάτσα!!!!Επίσης θα κάνουν μπάνιο στα καθαρά νερά του κόλπου .Ετσι δεν θα κλείσει το Γ.Ν.Κυπαρισσίας και θα έχουν δουλειά!!!Επένδυση εισροη ξένων κεφαλαίων !!!!ΓΟΟΥΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.