Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δεν προβλέπεται ψηφιακή κάλυψη για τα Φιλιατρά μέσω Digea

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Τον κίνδυνο μα μείνει χωρίς κάλυψη με ψηφιακό σήμα αντιμετωίζει η περιοχή των Φιλιατρών αφού σύμφωνα με τον χάρτη κάλυψης της Digea τα κέντρα ψηφιακής εκπομπής δεν καλύπτουν κανένα την περιοχή μας.

Είναι σε όλους μας γνωστό στα Φιλιατρά, ότι η λήψη που κάνουμε από τα δύο κέντρα εκπομπής (Πύργου Ηλείας και Αίνου Κεφαλονιάς) δεν είναι και η καλύτερη τον χειμώνα αλλα το καλοκαίρι τα προβλήματα λήψεις με την Ιταλία είναι αμέτρητα με τις παρεμβολές.

Ψάχνοντας να δούμε πότε περίπου θα καλυφθεί η .........

περιοχή μας με το ψηφιακό σήμα της Digea, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι τα κέντρα εκπομπής της Digea ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΠΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία. θα μου πείτε τις μας ενδιαφέρει για την Κυπαρισσία... Σωστό αυτό. Δεν μας ενδιαφέρει.
Τα Φιλιατρά όμως μένουν χωρίς κάλυψη και αυτό είναι ξακάθαρο στους χάρτες της Digea.

Στην Μεσσηνία, το κέντρο εκπομπής ψηφιακού σήματος είναι το πεταλίδι. Ένα κέντρο εκπομπής που δεν μπορούσε ΠΟΤΕ να καλύψει τα Φιλιατρά. Ανέκαθεν έφτανε οριακά μέχρι τους Γαργαλιάνους όπου εκεί κάνουν οι περισσότεροι λήψη από το πεταλίδι.
Εμείς όμως είμαστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ λήψης (από το πεταλίδι πάντα)....

Ψάξαμε στην Digea για Φραγκαπήδημα (Πύργο Ηλείας)... Δεν υπάρχει σημείο εκπομπής.
Ψάξαμε για Αίνο Κεφαλλονιάς... Δεν υπάρχει σημείο εκπομπής.
Ακαρνανικά υπάρχει αλλά δεν καλύπτει Φιλιατρά ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ.
Ψάχνουμε για Ζάκυνθο τουλάχιστον μήπως και καλυφθούμε απο εκεί.... Δυστυχώς δεν υπάρχει καν κέντρο ψηφιακής εκπομπής....
Μένουμε τελικά εκτός ψηφιακής τηλεόρασης?

Κλίκ στις επισυναπτόμενες εικόνες



16 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΘΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
    ΚΑΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμάς όμως μας ενδιαφέρουν τα Φιλιατρά. Και για να μην είμαστε και άδικοι και οι Γαργαλιάνοι μας ενδιαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειστε σιγουροι οτι εχετε μελετησει καλα τα στοιχεια? Οι χαρτες που παραθετετε ειναι πρακτικα αδιαβαστοι πλην αυτου που αναφερεται στα ακαρνανικα ορη....Οσο δε για το πεταλιδι, το σημα (λογικα με μπλε χρωμα), κανει......κυκλο και μαλιστα εντος θαλασης κατι που δεν προβλεπεται λογω ελλειψης φυσικων εμποδιων....Για ψαξτε το λιγο καλυτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ εχεις μελετήσει κατι καλύτερο; Εχεις καμία αναφορά για το θέμα επίσημη της Digea;
    Είσαι κάποιος τεχνικός που έχει καλύτερη ενημέρωση;

    Εμείς έχουμε παραθέσει και εικόνες με την καλυψη που δίνει η Digea.
    Άλλωστε τα Φιλιατρά ΠΟΤΕ δεν έκαναν λήψη απο Πεταλίδι διότι παρεμβάλεται το βουνό που στην κορυφή του είναι οι Γαργαλιάνοι. Οι Γαργαλιανοι (μεχρι εκεί όμως) καλύπτονται από το πεταλίδι.
    Μετα τους Γαργαλιάνους προς Φιλιατρά το πεταλίδι δεν καλύπτει.
    Γι αυτό και ότι κεραία υπάρχει κάτω απο τους Γαργαλιανους κοιτάει προς Πύργο - Κεφαλονιά.
    Εχουμε παραθέσει εικόνες που δίνει η Digea. Δεν τις φτιάξαμε εμείς.
    Και με βάση αυτές τις εικόνες και αν δεν προστεθούν κέντρα εκπομπής τα Φιλιατρά δεν θα καλύπτονται. Και αν προσέξεις ούτε το Κοπανάκι καλύπτεται.
    Οι χάρτες μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράψαμε παραπάνω ότι εμείς κοιτάμε την δική μας περιοχή. Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Κυπαρισσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τα μυαλά που κουβαλάτε αγαπητή μου φίλοι εκεί στο FILIATRA NEWS Θα καταντήσετε την όμορφη πόλη μας τα Φιλιατρά χωριό και θα αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να ασχολείστε με τη Κυπαρισσία. Λυπάμαι πολύ για το κόμπλεξ που σας διακατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η TV ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι χάρτες αυτοί αναφέρονται στη ψηφιακή μετάβαση και όχι στο τελικό στάδιο. Τα κέντρα εκπομπής στο τελικό στάδιο θα είναι τα ίδια με την αναλογική (146) +12, δηλαδή 158. Τα κέντρα εκπομπής και οι χάρτες που φαίνονται στο site της Digea αφορούν στο μεταβατικό στάδιο (δηλαδή στάδιο με παράλληλη εκπομπή αναλογικών και ψηφιακών καναλιών). Γι' αυτό δεν έχουν επιλεγεί τα βασικά κέντρα εκπομπής ανά περιοχή αλλά δευτερεύοντα (με εξάίρεση Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Εννοείται πως βασικό κέντρο εκπομπής για όλη τη Δυτική Ελλάδα παραμένει ο Αίνος Κεφαλλονιάς. Καταλαβαίνουμε όμως πως αν ξεκινούσε από εκεί η ψηφιακή μετάβαση χιλιάδες νοικοκυριά θα αντιμετώπιζαν άμεσα πρόβλημα λήψης καθώς δε διαθέτουν ακόμα δέκτη ψηφιακό. Σύμφωνα βέβαια με το τελευταίο μνημόνιο η πλήρης ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2013. Εάν αυτό εφαρμοστεί, τότε μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνει ψηφιακή εκπομπή όχι μόνο από την Κεφαλλονιά, αλλά και από τον Πύργο (Φραγκαπήδημα) και γενικά από όλα τα σημερινά κέντρα εκπομπής. Είδομεν...
    Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να δείτε αναλυτικά τα κέντρα εκπομπής σε όλη την Ελλάδα πατήστέ εδώ:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1_%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8E%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1#.CE.94.CF.85.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AE_.CE.95.CE.BB.CE.BB.CE.AC.CE.B4.CE.B1
    και για τη σχετική ΚΥΑ εδώ:
    http://www.minpress.gr/minpress/index/currevents/draseis_new_technologies_digitaler.htm
    Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πληρέστατη απάντηση σου και μάλιστα με στοιχεία.
    Εμείς αναφερθήκαμε σε ότι δείχνει το Site της Digea. Και με βάση αυτά τα κέντρα εκπομπής... εμείς τζίφος από ψηφιακή.
    Δεν έπρεπε να το βγάλουμε το θεματάκι εφόσον το διαπιστώσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά,σας και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα,μπορέι να μείνει η περιοχή μου εκτός digea.Γιατί δεν ποιάνω καθόλου,από Λυκόδημο ούτε από Αίνο αναλογικά ούτε ψηφιακά ,και ποιάνω με μέτρια έως καθόλου ισχύ όλη η περιοχή μου δηλαδή και τα 2 χωριά ,από Αετό μεσσηνίας που έχουν βάλει τοπικούς δίαυλους στον Αετό Μεσσηνίας ,και το χωριό μου είναι Άνω Βούταινα Μεσσηνίας αν βάλει ψηφιακό σήμα στον Αετό η digea,θα ποιάνω με κολλήματα στην οθόνη,ή καθόλου για΄τι οι δίαυλοι είναι πίσω από τα βουνά και η λήψη είναι πολύ δύσκολη,ακόμα χειρότερο πρόβλημα έχει η Μάκραινα Μεσσηνίας,γιατί δεν ποιάνει καθόλου από Λυκόδημο,και με πολύ χαμηλή ισχύ από Αετό Μεσσηνίας,και αν βάλει ψηφιακό σήμα ,δεν θα ποιάνει καθόλου η Μάκραινα απο Αετό,εκτός αν καλύψει τις τρύπες η digea kαι ποιάνουν, που αυτά τα χωριά είναι κοντά στο Ραυτόπουλο Μεσσηνίας .Μπορεί να καλύψει τις τρύπες τις περιοχής μου ,και να βλέπω καλύτερα.Ξέρω οτι και τα φιλιατρά μπορέι να μείνουν εκτός digea,kαιδεν ποιάνουν από Αίνο Κεφαλόννιάς , ούτε από Λυκόδημο και έχει το ίδιο πρόβλημα,υπομονή μπορέι να καλύψουνε τις τρύπες στα Φιλιατρά,η digea και να ποιάνεται καλύτερα.Να θυμίσουνε πως όλη η Μεσσηνία δεν ποιάνει μόνο από Λυκόδημο,ποιάνει και από Αετό,και από Αίνο η μισή μεσσηνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεία,σας και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα,στην περιοχή μου,μπορεί να μείνει εκτός digea.Γιατίη περιοχή μου κάνει λήψη από Αετό μεσσηνίας,και η λήψη από είναι μέτρια έως καθόλου,γιατί οι δίαυλοι είναι πίσω από τα βουνά,και είναι πολύ δύσκολη ηπεριοχή και ασθενές το σήμα,και έχουνε βάλει τοπικούς δίαυλους.Το χώριό μου λέγεται Άνω Βούταινα μεσσηνίας.Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Μάκραινα Μεσσηνίας και χειρότερο γιατί,από Αετό ποιάνει με χαμηλή ισχύ,και καθόλου από Λυκόδημο,αναλογικά και ψηφιακά,και αυτά τα χωριά είναι κοντά στο Ραυτόπουλο Μεσσηνίας.Μόνο αν καλύψει τις τρύπες η digea μπορεί να ποιάνώ καλύτερα εγώ.Ξέρω οτι και εσείς μπορέι να μείνεται εκτός digea γιατί δεν ποιάνεται ούτε από Αίνο κεφαλλονιάς,ούτε από Λυκόδημο,υπομονή,μπορεί να καλύψει τις τρύπες η digea,και να ποιάνεται καλύτερα.Να θυμίσουμε πως όλη η Μεσσηνία δνε ποιάνει μόνο από Λυκόδημο ποιάνει και από Αετό,και από Αίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεία,σας και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα,στην περιοχή μου,μπορεί να μείνει εκτός digea.Γιατίη περιοχή μου κάνει λήψη από Αετό μεσσηνίας,και η λήψη από είναι μέτρια έως καθόλου,γιατί οι δίαυλοι είναι πίσω από τα βουνά,και είναι πολύ δύσκολη ηπεριοχή και ασθενές το σήμα,και έχουνε βάλει τοπικούς δίαυλους. Το χώριo μου λέγεται Άνω Βούταινα μεσσηνίας.Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Μάκραινα Μεσσηνίας και χειρότερο γιατί,από Αετό ποιάνει με χαμηλή ισχύ,και καθόλου από Λυκόδημο,αναλογικά και ψηφιακά,και αυτά τα χωριά είναι κοντά στο Ραυτόπουλο Μεσσηνίας.Μόνο αν καλύψει τις τρύπες η digea μπορεί να ποιάνώ καλύτερα εγώ.Ξέρω οτι και εσείς μπορέι να μείνεται εκτός digea γιατί δεν ποιάνεται ούτε από Αίνο κεφαλλονιάς,ούτε από Λυκόδημο,υπομονή,μπορεί να καλύψει τις τρύπες η digea,και να ποιάνεται καλύτερα.Να θυμίσουμε πως όλη η Μεσσηνία δνε ποιάνει μόνο από Λυκόδημο ποιάνει και από Αετό,και από Αίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεία,σας και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα,στην περιοχή μου,μπορεί να μείνει εκτός digea.Γιατίη περιοχή μου κάνει λήψη από Αετό μεσσηνίας,και η λήψη από είναι μέτρια έως καθόλου,γιατί οι δίαυλοι είναι πίσω από τα βουνά,και είναι πολύ δύσκολη ηπεριοχή και ασθενές το σήμα,και έχουνε βάλει τοπικούς δίαυλους. Το χώριo μου λέγεται Άνω Βούταινα μεσσηνίας.Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Μάκραινα Μεσσηνίας και χειρότερο γιατί,από Αετό ποιάνει με χαμηλή ισχύ,και καθόλου από Λυκόδημο,αναλογικά και ψηφιακά,και αυτά τα χωριά είναι κοντά στο Ραυτόπουλο Μεσσηνίας.Μόνο αν καλύψει τις τρύπες η digea μπορεί να ποιάνώ καλύτερα εγώ.Ξέρω οτι και εσείς μπορέι να μείνεται εκτός digea γιατί δεν ποιάνεται ούτε από Αίνο κεφαλλονιάς,ούτε από Λυκόδημο,υπομονή,μπορεί να καλύψει τις τρύπες η digea,και να ποιάνεται καλύτερα.Να θυμίσουμε πως όλη η Μεσσηνία δνε ποιάνει μόνο από Λυκόδημο ποιάνει και από Αετό,και από Αίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.