Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών. Τι γίνεται με την πορεία κατασκευής του έργου;

Αποκλειστική συνέντευξη του Διευθυντή Τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα στο Φιλιατρά News.

Έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα σε αυτό το blog και το τηρούμε μέχρι στιγμής ότι έχουμε βάλει σκοπό να καταργηθεί το S του θανάτου στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών και θα το παρακολουθησουμε μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται το έργο.

Μετά την περισινή επίσκεψη κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στον λαγκούβαρδο Φιλιατρών εξαγγέλθηκε το έργο κατασκευής της νέας κοιλαδογέφυρας που θα σβήσει τελείως το "S" του θανάτου.
Μετά από αρκετό καιρό και δυο - τρείς ..........

ενοχλήσεις μας μέσα απο το Φιλιατρά News είχαμε στην τελευταία μας ενόχληση τον Δεκέμβριο απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά ήταν πως συντάσσεται η ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλοντικών Επιπτώσεων) και σύντομα (εντός 15 ημερών) θα σταλεί για έγκριση από ΠΕΧΩ Περιφέρειας Πελοποννήσου και οτι ευελπιστεί ότι την καλοκαιρινή περίοδο του 2012 (ήτοι από Μάιο έως Οκτώβριο) θα υλοποιηθεί. Σχετικό θέμα εδώ

Βλέποντας να περνάει ο καιρός και αν μην υπάρχει κάποια εξέλιξη αποφασίσαμε να ενοχλήσουμε για μία ακόμα φορά τους αρμοδίους για να μας πουν τι συμβαίνει και καθυστερεί το έργο καθώς και σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή την περίοδο.
Συνεργάτης του Φιλιατρά News μίλησε με τον Διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα όπου ο τελευταίος του παραχώρησε αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη για το θέμα.
Ο Κ. Γιαννακέας είπε ότι έχει υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη από το τέλος του Ιανουαρίου. υπάρχει καθυστέρηση στη υπηρεσία λόγω φόρτου εργασίας.
Αναμένεται να την παραλάβουν τον Ιούλιο του 2012 και αμέσως θα υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να πάρουμε την έγκριση δημοπράτησης του έργου και κατά συνέπεια την κατασκευή του.
Αν σε ένα μήνα δεν έχει υπογραφεί, τότε θεωρείται σιωπηρά ότι έχει γνωμοδοτηθεί.
Το έργο έχει φτάσει τα 463.000 ευρώ.

Εμείς σαν ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και πιέζουμε ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να θυμίζουμε την αναγκαιότητα του έργου.
Γνωρίζετε ότι από τον Μάρτιο του 2010 το έχουμε βάλει σκοπό να καταργηθεί το "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο.

Ακούστε τι δήλωσε στον πρώην Διαχειριστή μας ο Διευθυντής τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Γιαννακέας.



2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ. Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ. Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΙΝΙΑ. ΕΔΩ ΘΑΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...υπάρχει καθυστέρηση στη υπηρεσία λόγω φόρτου εργασίας.

    ...ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.