Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Οριοθετήθηκαν οι σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου ΟΙχαλίας

Με την με αρ. 5906/Π.Ε./5906/5-03-2012 ΚΥΑ των: Υπουργών α)Οικονομικών, β)Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και γ) Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες, οι κάτωθι περιοχές: τα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Βρομόβρυσης της Δ.Ε. Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας, της Τ.Κ. Λαμπαίνης της Δ.Ε. Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης, της Τ.Κ. Βασιλικού της Δ.Ε. Δωρίου, των Τ.Κ. Αγριλόβουνου, Διαβολιτσίου, Δεσύλλα και Κωνσταντίνων της Δ.Ε. Ανδανίας και των Δ.Ε. Μελιγαλά και Οιχαλίας του Δήμου Οιχαλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο αποκατάστασης ..........

των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του Αυγούστου και Οκτωβρίου 2011, στις ανωτέρω καθορισμένες περιοχές, ορίζεται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (Τ.Α.Σ.) Ν. Μεσσηνίας.
Δικαιούχοι της στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) είναι οι ιδιοκτήτες ή ψιλοί κύριοι των κατοικιών, που έχουν καταρρεύσει ή έχουν χαρακτηριστεί από τη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων ως:
- επικινδύνως ετοιμόρροπες
- δομημένες από ευτελή υλικά , των οποίων η επισκευή δεν εξασφαλίζει την αναγκαία αντισεισμική αντοχή τους.
- Υπέρμετρης δαπάνης επισκευής.

Η στεγαστική συνδρομή επισκευής ή ανακατασκευής της κύριας και μόνιμης κατοικίας έχει ως εξής :1/2 θα είναι άτοκο δάνειο και ½ δωρεάν κρατική αρωγή.
Σε περίπτωση ανακατασκευής ή επισκευής κτισμάτων δευτερευουσών κατοικιών και κτιρίων με χρήση επαγγελματικής στέγης έχει ως εξής: 2/3 άτοκο δάνειο και 1/3 δωρεάν κρατική αρωγή.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις επισκευής ή ανακατασκευής κτισμάτων, το σύνολο της Σ.Σ. που θα χορηγείται θα είναι άτοκο δάνειο.
Η κύρια και μόνιμη κατοικία θα αποδεικνύεται με το Ε1 της εφορίας. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποδειχθεί με συμβόλαιο ή το Ε1 ότι αποτελεί μόνιμη κατοικία, θα αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσα.
Εγκαταλελειμμένες κατοικίες δεν δικαιούνται Σ.Σ..
Οι δικαιούχοι θα καθορίζονται από την αρμόδια Υπηρεσία, στην οποία εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά και εντός των προθεσμιών που θα καθοριστούν με Απόφαση Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατεβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για περισσότερες λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.