Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Υπουργείο παίρνει τις ενεργοποιήσεις από την ΕΑΣ Μεσσηνίας επειδή ζητάει λεφτά από τους παραγωγούς

Διακόπτεται από σήμερα η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στη Μεσσηνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Κατά το υπουργείο, ενώ με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Κοινοπραξία ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του .........

υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
«Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ - Neuropublic, έχει ξεκινήσει ήδη σε όλη τη χώρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται χωρίς καταβολή τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το υπουργείο, σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση.

Τις προηγούμενες μέρες παρατηρήθηκε ότι η ΕΑΣ Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί ως πύλη εισόδου στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνει διάφορα χρηματικά ποσά από τους παραγωγούς, ως τίμημα για την υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

Επειδή η απαίτηση καταβολής τιμήματος είναι αντίθετη με την υπογραφείσα σύμβαση, η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στη Μεσσηνία διακόπτεται από σήμερα Πέμπτη 19/04/2012, λόγω της μη ορθής υλοποίησής της από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να διεξαχθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών, όπως έγινε και τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια και όπως προβλέπει η σύμβαση του υπουργείου με την ανάδοχη εταιρεία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15/05/2012 και οι παραγωγοί δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις φετινές επιδοτήσεις από την ολιγοήμερη διακοπή».

Θάρρος

4 σχόλια:

  1. Ερώτηση:
    Όσοι έκαναν το λάθος και πήγαν στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και πλήρωσαν το χαράτσι που επέβαλε με το έτσι θέλω ο Κοζομπόλης, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, τι θα γίνει; Θα υποχρεωθούν να το επιστρέψουν; Τα χάσανε όσοι πλήρωσαν;
    Νομίζουμε ότι το υπουργείο θα πρέπει να δώσει άμεση λύση στο θέμα και να επιστραφούν τα χρήματα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ζήτησε ο Κοζομπόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι μονο φετος. και τις προηγουμενες χρονιεσ πληρωσαν οι αγροτες τησ μεσσηνιασ. ασ κανουν εναν ελεγχο και θα το βρουν...και τι θα του κανουν τωρα του κοζομπολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνεχειζεται ρε παιδια κανονοικα ι ενεργωπηιση κανωνικα δεν εγεινε κατι πολιτικα παιχνιδια κανοι ο κανελοπουλος δεν εχει σταματηση τιποτα πηγεγενετε αυριο στισ εασ και θα δητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.