Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο Πάνος Μπόζος για το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Ο Ποιητής Αλκαίος τον 7ο π.χ. αιώνα είχε πει για την πόλη: «ούτε τα σπίτια με όμορφες στέγες, ούτε οι καλοχτισμένοι τοίχοι, ούτε τα αυλάκια, ούτε οι ναύσταθμοι κάνουν την πόλη, αλλά οι άνθρωποι που είναι σε θέση να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται».

Η αλήθεια της φράσης του βρίσκει την πλήρη δικαίωση της σήμερα το 2012.

Στην Ελλάδα της κρίσης, κρίσης οικονομικής, ............

κοινωνικής, πολιτικής, κρίσης που σαρώνει σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας, στη Τριφυλία της μιζέριας και της απραξίας, παρουσιάζονται κάποιοι άνθρωποι και πραγματοποιούν ένα θαύμα !!

Είναι άνθρωποι καθημερινοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Ένας συνταξιούχος καθηγητής από τους Γαργαλιάνους, ένας νεαρός δάσκαλος από τα Φιλιατρά, μια αγρότισσα από το Μουζάκι. Όλο το χειμώνα με τα κρύα και τις βροχές μαζεύονται κάθε βράδυ και επί ώρες διδάσκουν και διδάσκονται, παλεύουν με το καταπληκτικό κείμενο του Αργεντινού συγγραφέα Άριελ Ντόρφμαν και στις 30 Μαρτίου παρουσιάζονται στο κοινό της Τριφυλίας ως εκπρόσωποι του «Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου» με το έργο «Ο Θάνατος και η Κόρη».

Το αποτέλεσμα είναι με μια λέξη εκπληκτικό !!

Αξίζει τον κόπο, η καλύτερα θα είναι τυχερός όποιος δει την παράσταση, στα Φιλιατρά, στην Κυπαρισσία, στους Γαργαλιάνους η όπου αλλού παιχτεί

Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν γίνεται συγκυριακά.

Οι άνθρωποι του «»Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου» δεκαοκτώ (ναι 18) χρόνια τώρα παλεύουν, δημιουργούν, παράγουν ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!

Γνωρίστηκαν, ενώθηκαν τρείς από τους Γαργαλιάνους, πέντε από τα Φιλιατρά, 2 από την Κυπαρισσία και από κάθε άλλο μέρος της Τριφυλίας και είπαν: Δεν μας αρκούν, δεν μας εκφράζουν οι «πολιτιστικές βραδιές» που οι Δήμοι οργανώνουν κάθε καλοκαίρι με τους περιπλανώμενους θιάσους της συμφοράς.

Πολιτισμός πάνω απ’ όλα είναι συμμετοχή. Πολιτισμός είναι ο «ΜΕΣΚ» στην Κυπαρισσία, ο «Πυρσός» στα Φιλιατρά, ο εκπληκτικός Θερινός κινηματογράφος των Φιλιατρών, πολιτισμός είναι κάθε μικρή η μεγαλύτερη παρέμβαση που μας κάνει καλύτερους…

Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός

Υ.Γ. Προς τη Δημοτική Αρχή

Αν στον προϋπολογισμό σας υπάρχει κωδικός με τίτλο «Πολιτιστικές

Εκδηλώσεις» τώρα πλέον γνωρίζετε πως πρέπει να διατεθεί….

2 σχόλια:

  1. ΔΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΡΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALH EPITYXIA STO TRIFILIAKO 8EATRO KA8E PROSPA8EIA EINAI MIA 8ETIKH PROBOLH GIA THN PERIOXH . OSO GIA TON ANWNHMO POU TON STENOXOREI TO SXOLEIO TOU MPOZOU TOTE 8A EPRAUTOS NA [ANARTAEI] KATI KALYTERO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.