Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Χορός εκατομμυρίων με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

Αγρότες στην Πελοπόννησο «καλλιεργούσαν» εικονικά τιμολόγια

Εικονικά τιμολόγια «καλλιεργούσαν» αγρότες στην Πελοπόννησο, κερδίζοντας παράνομα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια εκτεταμένο κύκλωμα χονδρεμπόρων που συνεργασία με αγρότες των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, εισέπρατταν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Μετά τους αγρότες του Άρματος Θηβών, οι..........

οποίοι άδειασαν τα ταμεία του κράτους, αποκομίζοντας κέρδη 10 εκατομμυρίων ευρώ, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα σε αγροτικές περιοχής της Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε «αγρότες ειδικού καθεστώτος».

Η έρευνα ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου χρόνου, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, όταν η ΔΟΥ της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας εντόπισε μεγάλο αριθμό πλαστών και εικονικών τιμολογίων στα χέρια αγροτών της περιοχής.

Κατόπιν αυτού ανέλαβε δράση η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, η οποία διενήργησε εκτεταμένη έρευνα, σε συνεργασία με όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας Πελοποννήσου, αποκαλύπτοντας «σημεία και τέρατα».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν εκατοντάδες αγρότες στις περιοχές της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας, οι οποίοι έκοβαν χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αποκομίζοντας κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών. Εκεί είχαν το στρατηγείο τους οι διακινητές τιμολογίων της Μεσσηνίας, οι οποίοι «διακινούσαν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια» στους αγρότες της περιοχής.

Όπως προκύπτει από τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, τα οποία αποκαλύπτει το Pheme.gr, παραγωγοί και έμποροι της περιοχής Φιλιατρών έκαναν προπώληση των τιμολογίων στους αγρότες, λαμβάνοντας την αμοιβή τους έπειτα από την είσπραξη του ΦΠΑ από τους αγρότες.

«Η συμφωνία ήταν ότι το 4% θα κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% θα το έδιναν στους διακινητές των τιμολογίων», αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σε μια άλλη περίπτωση η έρευνα εντόπισε ακόμη και τραπεζικούς υπαλλήλους από άλλες περιοχές, οι οποίοι αν και δεν διέθεταν ούτε ένα στρέμμα γεωργικής γης (είτε ιδιόκτητα είτε μισθωμένα) «υπέβαλαν τιμολόγια αξίας έως και 450.000 ευρώ».

Σε μια άλλη περίπτωση εντοπίστηκε αγρότης ο οποίος υπέβαλε πλαστά τιμολόγια, εισπράττοντας 330.000 ευρώ σε μια μόνο χρονιά.

Σε άλλες περιπτώσεις οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι «οι εξοφλήσεις των τιμολογίων έγιναν "τοις μετρητοίς", αν και αφορούν τιμολόγια αξίας ακόμη και 25.000 ευρώ».

Newsbeast

4 σχόλια:

  1. ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΠΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δουμε να τιμοριθουνε και να τουσ παρουνε τα σπιτια γιατι απο ελενχους χωρτασαμε τιμωρια ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.... ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ???
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ,ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ,ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΦΙΓΟΥΡΑ.
    ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ,ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ
    (ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ)...ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ,ΣΑ ΤΟΥΣ ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ!!!!!
    ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ,ΤΟ ΚΟΥΣΕΛΑ ,ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ Η'ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΑΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.