Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θεομηνιόπληκτοι κατόπιν εορτής. Καμία σοβαρότητα!

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης

Πάνω από ένα μήνα χρειάστηκε η Ελληνική Πολιτεία για να παραδεχτεί το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τρεις δήμοι της Ηλείας, ο Πύργος, η Ολυμπία και η Ήλιδα, επλήγησαν από τη θεομηνία και συνεπώς έπρεπε να κηρυχθούν θεομηνιόπληκτοι. Αυτό που είδε στις τηλεοράσεις της όλη η Ηλεία, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μαγκριώτης έκανε ένα μήνα και μερικές μέρες να το υπογράψει.

Επιτέλους, εδέησε. Κι είπαν οι πληγέντες από τις πρωτοφανείς νεροποντές, ότι επιτέλους θα αποζημιωθούν. Αμ δε! Η παράλογη απόφαση, είναι ενδεικτική της αδιαφορίας του υδροκέφαλου ελληνικού κράτους προς την ελληνική Περιφέρεια και τις ανάγκες της, διότι λέει καθαρά (όπως δήλωσαν δημόσια ο αντιπεριφερειάρχης και ο επικεφαλής του ΤΑΠ) ότι θα αποζημιωθούν ΜΟΝΟ όσες εργασίες πιστοποιηθούν την ημέρα της αυτοψίας!

Τι λέει δηλαδή η παράλογη, η εξοργιστική αυτή ..........

απόφαση του κ. Μαγκριώτη; Ότι οι δυστυχείς υπήκοοι του ελληνικού κράτους, έπρεπε να ζουν σαν τα ζωντανά μέσα στις λάσπες και τα λύματα επί 40 και πλέον ημέρες, μέχρις ότου δεήσει το κράτος να μας κηρύξει θεομηνιόπληκτους και μετά να επιτρέψει την αυτοψία, μετά να περιμένει τη συνυπογραφή και των άλλων «αρμοδίων, μετά να έλθουν οι ειδικοί, μετά να δουν τις ζημιές και μετά να αποζημιώσουν. Δηλαδή κανένα δίμηνο και παραπάνω έπρεπε οι Ηλείοι να ζουν σαν τα ζώα, για να τους δώσει το κράτος ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΙ. Όλο αυτό το διάστημα η Αθήνα… μελετούσε το θέμα και οι αρμόδιοι παράγοντες της Ηλείας… περίμεναν. Δυστυχώς σε τέτοιο κλοιό ανικανότητας και έλλειψης σοβαρότητας βρισκόμαστε!

Ζούμε στο 2012. Η Ελλάδα ξαναρχίζει από το μηδέν, μετά τις εκλογές, τη συνολική της ανασυγκρότηση. Είναι και η δική μας μεγάλη ευκαιρία, εδώ, στην Ηλεία. Αρκεί να αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω μας, μια για πάντα, όσους μας καταδίκασαν σε αυτό το χάλι. Όχι άλλες ξεφτίλες. Ως εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.