Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η εγκληματικότητα στις περιοχές της ορεινής Τριφυλία

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η εγκληματικότητα στις περιοχές της ορεινής Τριφυλίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των τελευταίων ημερών με στόχο ζευγάρια ηλικιωμένων και λεία πολλών χιλιάδων Ευρώ με βάση τα πρόσφατα δεδομένα. Η συμμορία που όπως δείχνουν τα σημεία που επέλεγαν ιδίως σε ορεινές και πεδινές περιοχές αποτελείται πιθανόν από 2-3 άτομα και σύμφωνα με τις περιγραφές πρόκειται για 2 άνδρες μετρίου αναστήματος και έναν ψηλότερο ο οποίος συντονίζει τις εγκληματικές πράξεις.

Στην Ελαία και το Καλο νερό οι πολίτες διαμαρτύρονται ..........

για την απουσία αστυνομικής δύναμης στα κοινοτικά διαμερίσματα μετά την κατάργηση των αστυνομικών σταθμών. Ο κ. Γιώργος μας είπε ότι "οι αρμόδιοι μας εγκατέλειψαν καθώς δεν έχουμε χρήματα ούτε για φάρμακα ούτε για να περάσουμε εύκολα τον μήνα, σε αυτό ευθύνονται οι κύριοι της κεντρικής εξουσίας που αδιαφορούν για την ύπαιθρο, οι αγροτικοί γιατροί απουσιάζουν, ενώ η εγκληματικότητα μας προβληματίζει" συνεχίζοντας ότι 'οι δράστες όταν μας ληστεύουν μας λένε να μην καταγγείλουμε το περιστατικό στην αστυνομία γιατί θα επιστρέψουν όπου θα πάθετε χειρότερα και είμαστε τελικά ξέφραγκο αμπέλι με μηδέν αστυνόμευση όταν κάποτε ο Δήμος Αυλώνας υποφέρει εδώ και καιρό". Ο κ. Μπούσουλας τόνισε ότι "η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και τώρα αναρωτιόμαστε αν πρέπει να πάρουμε τα όπλα με τους ηλικιωμένους να φοβούνται για το αύριο, εμείς θέλουμε να είναι παρών η αστυνομία και στο τέλος θα αναγκαστούμε να φύγουμε για να έρθουν άλλοι στον τόπο μας" ενώ θεώρησε ότι για την κατάντια ευθύνονται και οι 300 βουλευτές.

Ο κ. Κοντούλης εξήγησε ότι "τα χωριά ερημώνουν, εμείς έχουμε 3 σκυλιά σπίτι μας με το τουφέκι στα σπίτια μας για να αυτοπροστατευθούμε, πολλά περιστατικά πιστεύω ότι δεν καταγγέλονται" ενώ μας αποκάλυψε ότι "εμένα με έχουν κλέψει 2 φορές αφαιρώντας 3.000 ευρώ μέσα από το παντελόνι μου, χρυσαφικά και τιμαλφή στο τραπέζι αλλά ευτυχώς μας άφησαν τις πιστωτικές κάρτες στο μπαλκόνι χωρίς να το αντιληφθούμε". Υπογράμμισε ότι "οι δράστες μπήκαν από το μπάνιο, εμείς για να ασφαλιστούμε στο σπίτι χρειαζόμαστε χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν λόγω των χαρατσιών και περιμένουμε να δούμε αν έρθει κάποιος βουλευτής στην περιοχή μας για να του πούμε την αλήθεια αλλά φοβάμαι ότι δεν θα τολμήσουν διότι είναι ανύπαρκτοι και δεν έχουν μπέσα", επισημαίνοντας ότι "το Κράτος είναι αδιάφορο για όλους μας όταν γνωρίζουν ότι στεγνώσαμε από χρήματα και μόλις φτάνουν για καφέ". Ο κ. Γεωργομήτρος κατέληξε λέγοντας ότι "ανησυχούμε οπότε ούτε για τη φυσική μας ανάγκη δεν βγαίνουμε από το σπίτι, ενώ τα περιστατικά ήταν πολλά μέχρι την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και βλέπω ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πουθενά οπότε οι 300 είναι υπόλογοι για το κατάντημα που μας κατρακύλησαν έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας".

Στο ρεπορτάζ μας συναντήσαμε έναν άνεργο που μας εξήγησε ότι πλέον η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο μιλώντας για θάνατο της ελληνικής κοινωνίας με την εγκληματικότητα να αποτελεί τον υπ αριθμόν ένα πρόβλημα στις μέρες μας.

2 σχόλια:

  1. να πυροβολουν οι αστυνομικοι!
    οταν εχεις κρατος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα πια έχουμε Δημοτικές Ενότητες, που είναι οι πρ. Δήμοι ή Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες και όχι κοινοτικά Διαμερίσματα όπως αναφέρεται εδώ.
    Όσο για την εγκληματικότητα, πιστεύω ότι δε θα γίνει κάτι αν δεν έρθουν τα χειρότερα. Αν για παράδειγμα δεν υπάρξει κάποια δολοφονία. Ίσως μόνο τότε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.