Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τριφυλία «Αλωνίζουν» κακοποιοί που έχουν ρημάξει αγροικίες και εξώσπιτα…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η δράση κακοποιών στην Τριφυλία, μέρα – νύχτα, οι οποίοι πραγματικά «αλωνίζουν» και έχουν ρημάξει αγροικίες και εξώσπιτα.
Καθημερινά κάτοικοι της περιοχής – ιδιοκτήτες αγροικιών διαπιστώνουν με θλίψη πως τα εξώσπιτά τους έχουν παραβιαστεί και λείπουν μηχανήματα, αντικείμενα και πράγματα μικρής ή και μεγάλης αξίας. Οι κακοποιοί δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους.

Μπουκάρουν στις αγροικίες παραβιάζοντας ...........

πόρτες και παράθυρα και παίρνουν ό,τι βρουν.
Από ρουχισμό (ας είναι και παλιόρουχα), πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, μέχρι κονσέρβες και μπύρες, από μπρίκια, μαχαίρια, πριόνια, μέχρι εργαλεία, ραντιστικά μηχανήματα, μηχανήματα κλαδέματος, χορτοκοπτικά, αλλά και μικρά ηλεκτρικά είδη, καθώς και υαλικά, είδη κουζίνας, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια, θερμός…

Πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι παραβίασαν εξώσπιτο στην Αγία Κυριακή και αφαίρεσαν σχεδόν τα πάντα από τα λίγα υπάρχοντα που είχε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος καθημερινά το επισκέπτεται, καθώς στο χωράφι έχει και μερικές κοτούλες. Όπως μας είπαν από το συγγενικό του περιβάλλον, μέχρι και το στρώμα από ένα παλιό κρεβάτι που είχε για να ξεκουράζεται πήραν!

Χθες το πρωί, κάτοικος της Κυπαρισσίας πήγε στο χωράφι του στον Αγρίλη και διαπίστωσε πως είχαν παραβιάσει την αγροικία του, απ’ όπου είχαν αρπάξει το ραντιστικό του μηχάνημα, σχετικά μεγάλης αξίας. Συζητώντας, δε, με ιδιοκτήτες γειτονικών χωραφιών και ανθρώπους που έχουν καλλιεργήσει καρπούζια στον Αγρίλη, του είπαν πως τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί κι άλλα ανάλογα κρούσματα, με κλοπές γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων.

Στο Σανί Κυπαρισσίας, τις προηγούμενες μέρες, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες έσπασαν παράθυρο αγροικίας και, αφού, όπως την επόμενη μέρα διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης, έφαγαν τις κονσέρβες που ήταν σε ένα ντουλάπι, πήραν ένα ραντιστικό μηχάνημα, ένα ηλεκτρικό πριόνι και εργαλεία.
Όπως πολλάκις έχουμε σημειώσει σε ρεπορτάζ στο «Θ», «στην Τριφυλία η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται! Τα αλλεπάλληλα κρούσματα προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι, παράλληλα, είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, σε σημείο που να αναρωτιούνται μήπως πρέπει να πάρουν, με τα όπλα, το νόμο στα χέρια τους.

Οι δράστες, από την άλλη, δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί τελείως, καθώς χωρίς ενδοιασμούς “μπουκάρουν” καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε τράπεζες, υπηρεσίες, καταστήματα, σπίτια, αγροικίες, εξώσπιτα, στάβλους και κοτέτσια, ακόμα και μέρα μεσημέρι. Με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, η κατάσταση είναι, πλέον, ανεξέλεγκτη, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει ή εκτιμήσει πού θα φτάσει».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.