Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Π. Τατούλης: Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την έξοδο της χώρας από την κρίση

«Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την έξοδο της χώρας από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με τον διευθύνοντα σύμβουλο εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκου Μπάρδη. Μετά τη συμφωνία αυτή, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Πουλά, και του Γενικού Διευθυντή κ. Στέφανου Γεωργιάδη και του Συμβούλου Διοίκησης κ. Άκη Χαϊδάκη, η ΕΥΔΑΠ θα αποτελέσει τον Τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας πάνω στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης εξήρε τη ...........

σημασία διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Πελοπόννησο καθώς συναρτώνται άμεσα με βασικούς στρατηγικούς στόχους της νέας αιρετής διοίκησης για την αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία, αλλά και τον τουρισμό. Πέραν τούτου, «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης οικονομίας κλίμακος και να υλοποιήσουμε έργα ευέλικτα, με μικρό κόστος και μεγάλο ανταποδοτικό όφελος».

«Δεν επιθυμούμε οριζόντιες δράσεις για τις αποχετεύσεις και τους βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις με μόχλευση των πόρων του ΕΣΠΑ και την ευθύνη της Περιφέρειας», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. Στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η εξασφάλιση ποιότητας, ποσότητας και πίεσης της ύδρευσης για όλους. Βασικό μέγεθος, ωστόσο, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι η ανταποδοτικότητα οφελών προς τις τοπικές κοινωνίες. «Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένας ευλογημένος τόπος αναφορικά με τους υδάτινους πόρους της δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κεντρική διαχείρισή τους, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τεράστια ζητήματα» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης χαρακτηρίζοντας το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα όχι ένα απλό εγχείρημα, αλλά ένα πολιτικό εγχείρημα.

Ο κ. Μπάρδης από τη μεριά του σημείωσε "εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μας καλέσετε στην περιφέρεια και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε θέτοντας στην υπηρεσία σας την τεχνογνωσία μας και τους άλλους πόρους που έχουμε για να μπορέσουμε και εμείς να συμβάλλουμε στο θέμα της ανάπτυξης της περιφέρειας σας με την διαχείριση του νερού".

Για την καλύτερη συνεργασία με τους Δήμους πάνω στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει διάλογος μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.