Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διχοτόμηση του Δήμου Τριφυλίας

Διάβασα την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αφορμή την εγκληματικότητα στους Γαργαλιάνους. Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και παρότι έφυγα σε ηλικία 18 ετών μέχρι σήμερα διατηρώ στενούς δεσμούς και με τους ανθρώπους και με τον τόπο. Έναν τόπο ευλογημένο να παράγει τα πάντα, με όμορφες παραλίες και πολύ ήλιο. Έναν τόπο που σήμερα επαφίεται στο έλεος των διαφόρων εθνικοτήτων κακοποιών. Που μαραζώνει και αργοσβήνει προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση.

Την κύρια ευθύνη γι αυτή την καταστροφική πορεία την φέρει η πολιτεία και οι πολιτικοί που με περισσή αλαζονεία σχεδίασαν στο γόνατο τον Καλλικράτη και δημιούργησαν τερατουργήματα. Γιατί πως αλλιώς εκτός από τερατούργημα μπορεί να χαρακτηρισθεί ο αχανής Δήμος Τριφυλίας με τα 50 χιλιόμετρα μήκος και τα 20 χιλιόμετρα πλάτος. Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι υπάρχει ένας σούπερμαν Δήμαρχος και ένας τέλεια οργανωμένος μηχανισμός για να διοικηθεί αυτό το τερατούργημα της γονατογραφίας.

Τα αποτελέσματα τα βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι ...........

της περιοχής που δεν έχουν αστυνομικούς να φυλάξουν αυτούς και τις περιουσίες τους, δεν έχουν δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται να διανύουν 15 και 30 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν και σε λίγο καιρό πιθανότατα δεν θα έχουν υπηρεσίες υγείας και ακόμα -ακόμα Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε μια εποχή που η ύπαιθρος με την αύξηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής καλείται να παίξει βασικό ρόλο στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας, η πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να διορθώσει τα σφάλματα που στοιχίζουν όχι μόνο χρήματα αλλά και ζωές ανθρώπων.

Οι πολίτες των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να πείσουν με επιχειρήματα ότι είναι απαραίτητο να γίνει διαχωρισμός του απέραντου Δήμου Τριφυλίας και η δημιουργία νέου Δήμου αποτελούμενου από τα Δημοτικά διαμερίσματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Η δημιουργία αυτού του Δήμου θα αποβεί επωφελής για το σύνολο του σημερινού Δήμου Τριφυλίας και θα δώσει ζωή σε δύο πόλεις που με τη σημερινή κατάσταση είναι καταδικασμένες να συρρικνωθούν και να υποβαθμισθούν σε ανεπανόρθωτο βαθμό.

Στ. Οικονομόπουλος

Από το blog του Πύργου Τριφυλίας

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,

    Άργησε αρκετά να ασχοληθεί με την περιοχή που έχει τέτοιους δεσμούς -όπως πολύ συγκινητικά μας λέει- η 'κ'. Γιαννακοπούλου.
    Τώρα που ξέρει πώς δεν θα είναι κυβέρνηση το κόμμα της μετά τις επερχόμενες εκλογές έγινε ξαφνικά πολυ συναισθηματική και αγανακτεί με την κατάσταση που επικρατεί(την οποία μέχρι τώρα ανεχόταν και συντηρούσε).
    Προσπαθεί τώρα να προετοιμάσει το έδαφος -δήθεν ενδιαφερόμενη για τον τόπο που μεγάλωσε-για να μπορέσει να έρθει σε λίγο καιρό και να μιλήσει μπροστά σε όλους εμάς για το νέο προγραμμα του κόμματός της.
    Ας της πει κάποιος ότι είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να κοροιδεψει όλους εμάς (αυτή και όλοι οι όμοιοί της απ'ΟΛΑ τα κόμματα),ας της πει κάποιος να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι της στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ (είναι τόπος μας και καθόλου δικός της-όσο κι αν συγκινείτε η 'κυρία')

    ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

    Lebesteniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EYTIXOS ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΕΡΧΟΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ Η ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥς ΔΙΞΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρεπει να δειξουμε σε ολα τα παχυδερμα τυπου ναντιας οδυσσεα κουσελα οτι δεν τρωμε πια κουτοχορτο.Ανακαλυψε τωρα η κυρια οτι ειναι απο εδω?τωρα που εχει το θρασος να θελαι να την ψηφισουμε? Πιστευω να μην υπαρξουν μαλακες που θα τρεχουν απο πισω τους και να τους χειροκροτουν.ΤΟΥΣ ΑΠΜΟΖΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ κα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ..ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΟΥΤΕ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ..)))ΟΥΥΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.